7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

KARŞILAŞTIRMA: Amnesia - Outlast



                                 Amnesia: The Dark Descent vs Outlast, Whistleblower

     Herkesin kafasında vardır bu soru. Amnesia: The Dark Descent mı, Outlast mı? Amnesia: The Dark Descent Custom Story'sine Outlast getirdiği Whistleblower DLC'si ile arayı kapattı. Hatta aştı bile denilebilinir.


     Hemen grafiklere geçmek istiyorum. Canlılığı ile daha güzel detaylandırma ile Outlast'ın grafiklerinin daha çekici olduğunu söylemek gerekir. Amnesia: The Dark Descent'da o karanlık atmosferde bazen yerde et mi var? Yoksa bez parçası mı? Anlamak gerçekten mümkün değildi.


     Amnesia The Dark Descent ile daha karanlık ve boğucu bir atmosfer yaşar iken Outlast ile dehşet dolu dakikalara düşüyoruz. Amnesia'da kan görünce fazla bir etki yapmıyor iken Outlast'ta mide bulandırma noktasına yaklaşıyor.


     Amnesia'da korumamız gereken akıl sağlığımız varken Outlast'ta tasarruf etmemiz gereken kamera pillerimiz var. Amnesia'da akıl sağlımız doğaüstü olaylar yüzünden ve yaratığa bakmamız yüzünden bozulurken, Outlast'ta pil gece görüşü açıkken bitiyordu. Amnesia'da akıl sağlığımız bozulunca ekran dalgalanmaya başlıyor. Outlast'ta ise gece görüş mesafesi azalıyordu. Yaratığa bakamayışımız bizi tekrara düşmekten alıkoyuyor ve gizemi arttırıyordu. Outlast'taise bir süre sonra kırk yıllık arkadaşınız oluveriyor sizi kovalayanlar.


     Yapay zeka her iki oyunda da aynı. Belirli yerlerde dolaşan düşmanlar.


     Outlast'ta çevre ile etkileşim yok ve saklanmalar tuşlar üzerine kurulu. Ancak Amnesia'da bu yok. Mümkün olduğunca çevreyle etkileşim var. Ha "Ben bu odada şu dolabı buraya çekeyim. Daha güzel durur." derseniz bu oyun Sims değil. Çevreyle etkileşimin yeterli düzeyi sıkıntı çıkarmıyor. Ayrıca saklanmalar tuşlar üzerine değil sizin üzerinize kurulu. Dolabı sen açıcaksın sen kapatıcaksın. Yok öyle bir tık ile rahatlamak!


     Outlast "Kaç! Saklan! Kolu çek! Kaç! Vana kapat!" üzerine kurulu bir oyun. Amnesia ise akılları zorlayacak bulmacalara sahip bir oyun. Bulmacalar ile uğraşırken bir de yaratık ile uğraşmak istemiyorsanız buyrun Outlast orada. Gönderin gelsin diyorsanız yaratığı sıkıntı olmaz Amnesia.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder