7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

5 Eylül 2015 Cumartesi

İNCELEME: Kabus 22


Dehri dünyaya hükmetmek istiyor. Bütün orduları harekete geçti..

    26 Aralık 2006 tarihinde Son Işık tarafından geliştirildikten sonra Vestel tarafından dağıtılan Kabus 22 ile İstanbul'da cirit atan yaratıklara karşı silahlarımızı çekiyoruz.


    Oyunun hikayesine gelecek olursak, Dehri çok güçlü ve kötülük arzulayan bir lider. Gücünün cazibesi ile dünyanın sayılı isimlerini kendine çekip gücüne güç kattı. Ayrıca emrinde yaratık orduları ve havarileri bulunuyor. Bizler ise sayıca onlardan kat kat az olsak bile direnmeye niyetliyiz. Dehri harekete geçti. Tek engel biziz ve bizim de pes etmeye niyetimiz yok. Yıl 2002 ve dünya artık 22 bölge. Bizler 22. bölge olan İstanbul'dayız.


     Tek bir karaktere sahip olmayacağız. 3 farklı karakter ile oynayacağız. Demir, Ebru ve İnzar. Demir ve Ebru sıradan bir memur. Demir eski bir asker ve silahlar ile daha haşır neşir. Ancak İnzar öyle değil. Doğa üstü güçleri var.

     Savaşma mekanikleri kullanışsız değil. Ben hiç zorlanmadım. Ancak oyun sırf aksiyon üzerine kurulu değil. Bulmacaların da olduğu Kabus 22'de tabiki bir de envanterimiz var. Burda bulmacaları için istersek bazı parçaları birleştirebiliyoruz. 10 çeşit yaratık modellemesi mevcut. 


     Oyunda sessiz sakin bir ortamda ilerlerken cesedin birden hava kalkıp sağa ve sola doğru çarpmasından sonra geriye dönüp saklanışım.. Oyun beklenmedik anlarda ani çıkışlar ile korkutmak istiyor ancak bunu direkt yaratığı üzerinize atarak yapmıyor.

     Belirtmeliyim ki ne yazık ki nedenini anlamadığım bir şekilde save dosyalarım silindi gitti. Hem de bayağı bir oyun süresinden sonra. Eğer işinizi garantiye alanlardansanız save dosyalarınızı kopyalayın.
    

Steam'de topluluk tarafından yeşil ışık yakıldı ancak henüz bir oyunun Steam'de boy göstermesi için ne yazık ki bir ilerleme söz konusu değil.

Kabus 22 ile İstanbul'u Dehri'nin emrindeki yaratık ordularından temizleyecek misiniz?

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 

Minumum Sistem Gereksinimleri 

İşlemci: 1 GHz Pentium III / Athlon veya 1.2GHz Celeron veya Duron işlemci
Ekran Kartı: 64 MB DirectX 9 Uyumlu ve
Bellek: 256 MB RAM

Önerilen Sistem gereksinimleri 

İşlemci: 1.6 GHz Athlon veya 2 GHz Pentium 4, Celeron işlemci
Ekran Kartı: 128 MB DirectX 9 Uyumlu
Bellek: 512 MB RAM
-------------------------------------------- 
Platform(lar): Microsoft Windows

1 yorum: