7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Penumbra: Overture


     Frictional Games.. 30 Mart 2007'de karşımıza çıktı. Bundan önce Penumbra ile 2006'da tanışmıştık. Kimileri varlığından bile habersizdir. Her neyse gelelim Overture'a. İyi ki de çıktı. Favori oyunlarımdan biridir. Hikayesi olsun, oynayışı olsun beni adeta oyuna kilitler.

     Babası ölünce sadece evrakları kalmış geriye. Ama babası bunları yak demiş. Ama biz insanlar yakar mıyız? İyi ki yakmamışız ve Penumbra çıkmış. Bizim karakter hemen Kanada'nın yolunu tutar ve kamarasından çıkıp karlı fırtınalı bir yere çıkarız. Elimizle bulmuşcasına kapağı kaldırıp atılırız maceraya. Merdiven de kırılır geri dönüşü olmayan bir macera olur bizim ki de.

     Kullanma kılavuzları, günlükler, kitaplar buluyoruz. Gün bilmem kaç, örümcek beni ısırdı, dilimde çıkan şeyi kopardım vs. Neler yaşadıklarını anlatmış. Bu adam bunları yaşayıp öldü mü yoksa ölmedi mi merak ediyoruz. Sürekli yalnız oluyoruz. Örümcekler ile yaşadığımız bir kovalamaca var. Örümceklerin yuva yaptığı yerlerde. Yumurtalar çatlıyor içinden yenileri geliyor. Müthiş bir kovalamaca. O kovalamaca da bir de bulmacamız var. Örümcekler ile ilgili başka bir püf nokta daha var ama onu kendiniz bulmalısınız.




     Envantere sahibiz. Bol aksiyondan uzağız. Arada çekiç ile köpek,örümcek öldürüyoruz o kadar. Dahası yok. Zaten olmasın da böyle çok güzel. Ancak bu öldürmek biraz sıkabilir çünkü bir kapıdan başka bir yere geçiş yapıp döndüğünüzde yeni köpekler görüyorsunuz. Işık kaynağı olarak el feneri kullanıyoruz. El feneri kullanırken atmosfer daha korkutucu. Pil bitince korkmayın. Işık çubuğumuz var. Yemyeşil görüyoruz her yeri. Işıklandırma çok iyi ayarlanmış. Karanlıkta olduğunuz halde size saldıran biri yok. Karanlıktayken karanlıkta olduğunuzu anlıyorsunuz. Renkler değişiyor birden.

     Zorlu bulmacalara sahip. Hatta bazı bulmacalarda bulduğunuz evrakları,notları okumanız gerekli. Yoksa rastgele halledilecek bulmacalar çıkmıyor. Bazen o kadar zorluyor ki insanı. Ama spoiler verilmeyecek kadar güzel zekice hazırlanmış bulmacalara sahip. Bazen bu bulmacaları yapamayıp sıkılabilirsiniz. Ancak inanın sıkıldığınıza değecek. Zaten oyunun atmosferine girmeyi başarırsanız bulmacaları yapabilirsiniz zorlanmadan. Bir oyunda önemli olan şeylerdendir karakterle özdeşleşmek.

Grafiklere gelecek olursak o kadar da iyi değil. Ama yeterli. En azından korku oyunu için. Bazen ne olduğu belirsiz şeyler görsek de yine de o kadar kötü bir etki yapmıyor oyun üstünde. Sesler ise gayet iyi. Köpeğin sesini ilk duyduğumda o ses beni benden aldı. Açıkcası ben bu oyunda yapay zeka aramadım. Hiç aklıma bile gelmedi. Ancak iyi olduğu söylenemez.

 


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 GHz İşlemci 
Bellek: 256 MB 
Ekran Kartı: Radeon 8500 veya GeForce 3 
Hard Disk: 1.2 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1.5 GHz İşlemci 
Bellek: 512 MB
Ekran Kartı: Radeon 8500 veya GeForce 3 Ekran Kartı
Hard Disk: 1.2 GB
--------------------------------------------
Platform(lar): OS X, Microsoft Windows, Linux

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder