7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

4 Eylül 2015 Cuma

İNCELEME: Deadlight


Zombi değil gölge..

    Tequila Works tarafından geliştirilen Deadlight 1 Ağustos 2012'de Xbox 360'a, 25 Ekim 2012'de ise PC'ye çıkışını gerçekletirdi.

    Randall isimli karakterimizin bir günlüğü var ve oyundaki ilerleyişimiz bu günlükten gidiyor. 1986'da Seattle'da eşini ve çocuklarını kaybetmiş Randall arkadaşları ile güvenli bölgenin yolunu tutuyor.


    Tequila Works hikayeyi oyun içerisindeki noktalara serpiştirilen günlük sayfalarından anlamamızı istemiş. 80'lerde geçen oyunda platform öğeleriyle içli dışlıykan yaptığınızın zıpla veya tırmandan ibaret olmadığını görüyorsunuz. 2 boyutlu olmasının farkına bile varmıyorsunuz. Çünkü çizimler mükemmel ötesi. Şehrin o yıkık dökük hali muhteşem yansıtılmış.

    Silah çeşitliliği az ancak bu bence bir sorun değil. Her tarafın zombilerle dolu olduğu yerlerde kaç tane silah bulabilirsiniz ya da kaç tane mermi. Bir baltamız var ve zombileri bu baltayla güzel bir şekilde avlayabiliriz ancak bir sorunumuz var. Sorun ise karakterimiz haliyle yoruluyor. Yorulduktan sonra işler tam tersine dönebilir, kaçamayabilir veya kendimizi savunamayabiliriz. O yüzden karakterimizin yorulmamasına dikkat etmeliyiz. Oyunda zombiler tek başlarına bize pek birşey yapamıyorlar ama 5-6 tane aynı anda üstümüze gelince işler zorlaşıyor.

    Randall yüzmeyi bilmiyor ve bu bizi sulu mekanlarda zora sokuyor. Aslında yüzmeyi bilmiyor değil de sanki su korkusu varmış gibi. Çoğu yerlerde kurtulma şansı varken birden paniğe kapılıyor. İlk yardım çantalarını yanımıza alamıyor oluşumuz sanki oyun biraz zorlaştırılsın diye yapılmış gibi. Eğer canınız az ise yenileniyor, canınız tam ise ilk yardım çantası olduğu yerde duruyor.


    Ara videolar çizgi roman usulü yapılmış ve oyuna ayrı bir hava katılmış. 2D ara videolar pek iç açıcı olmayabilirdi. Oyuna ön yargılı yaklaşmayıp bir deneyin derim. Kısa oynayış süresiyle güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz.


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem İhtiyacı: 

İşletim Sistemi: Windows XP SP3 / Windows Vista 
İşlemci : 2.0+ Ghz 
Bellek: 2 GB 
Ekran Kartı: Shader model 3.0 ve DirectX 9 destekli kartlar 
Harddisk: 5GB 
Ses Kartı: DirectX 9 uyumlu ses kartı
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, Xbox 360

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder