7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

5 Eylül 2015 Cumartesi

KARŞILAŞTIRMA: Amnesia: The Dark Descent vs. Outlast


                                 Amnesia: The Dark Descent vs. Outlast, Whistleblower

     Frictional Games tarafından geliştirilip 8 Eylül 2010'da çıkışını gerçekleştiren Amnesia: The Dark Descent'ın Custom Story'si oyunu az da olsa ölümsüzleştirdi. Red Barrels tarafından geliştirilip 4 Eylül 2013 tarihinde çıkan Outlast ise bu farkı Whistleblower DLC'si ile arayı kapatmaya çalıştı.


     Hemen grafiklere geçmek istiyorum. Canlılığı ile daha güzel detaylandırma ile Outlast'ın grafiklerinin daha çekici olduğunu söylemek gerekir. Amnesia: The Dark Descent'da o karanlık atmosferde bazen yerde et mi var? Yoksa bez parçası mı? Anlamak gerçekten mümkün değildi.


     Amnesia: The Dark Descent ile daha karanlık ve boğucu bir atmosfer yaşar iken Outlast ile dehşet dolu dakikalara düşüyoruz. Amnesia: The Dark Descent'da kan görünce fazla bir etki yapmıyor iken Outlast'ta mide bulandırma noktasına yaklaşıyor.


     Amnesia: The Dark Descent'da korumamız gereken akıl sağlığımız varken Outlast'ta tasarruf etmemiz gereken kamera pillerimiz var. Amnesia: The Dark Descent'da akıl sağlımız doğaüstü olaylar yüzünden ve yaratığa bakmamız yüzünden bozulurken, Outlast'ta pil gece görüşü açıkken bitiyordu. Amnesia: The Dark Descent'da akıl sağlığımız bozulunca ekran dalgalanmaya başlıyor. Outlast'ta ise gece görüş mesafesi azalıyordu. Yaratığa bakamayışımız bizi tekrara düşmekten alıkoyuyor ve gizemi arttırıyordu. Outlast'ta ise bir süre sonra kırk yıllık arkadaşınız oluveriyor sizi kovalayanlar.


     Yapay zeka her iki oyunda da aynı. Belirli yerlerde dolaşan düşmanlar.


     Outlast'ta çevre ile etkileşim yok ve saklanmalar tuşlar üzerine kurulu. Ancak Amnesia: The Dark Descent'da bu yok. Mümkün olduğunca çevreyle etkileşim var. Ha "Ben bu odada şu dolabı buraya çekeyim. Daha güzel durur." derseniz bu oyun Sims değil. Çevreyle etkileşimin yeterli düzeyi sıkıntı çıkarmıyor. Ayrıca saklanmalar tuşlar üzerine değil sizin üzerinize kurulu. Dolabı sen açıcaksın sen kapatıcaksın. Yok öyle bir tık ile rahatlamak!


     Outlast "Kaç! Saklan! Kolu çek! Kaç! Vana kapat!" üzerine kurulu bir oyun Amnesia: The Dark Descent ise akılları zorlayacak bulmacalara sahip bir oyun. Korku oyununda bulmaca seviyorsanız Amnesia: The Dark Descent size yardımcı olacaktır. Eğer bulmaca sevmeyen biriyseniz Outlast tam size göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder