7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Condemned: Criminal Origins


     2005'in sonbahar mevsiminde Xbox 36011 Nisan 2006'da ise PC'ye çıkışını gerçekleştiren serinin ilk oyunu adeta beynimiz ile oynuyor. Tanıdık bir ekip var bu oyunda. MonolithF.E.A.R.?
Evet F.E.A.R. Bu denli başarılı bir oyundan sonra Condemned: Criminal Origins'in kötü olacağına inanan yoktu. F.E.A.R.'daki yapay zeka ve atmosferinin bu oyunda da olması zaten beklentilerimizi karşıladı.

     Grafikleri,sesleri,dinamikleri adeta bizimle oynuyor ve bizi diken üstünde tutuyor. Grafikler korku oyunu için yeter de artar. Oyun içinde yaşananlar basit bir kurgu değildi ve adeta bir film izliyorduk. Sigara koktuğunda katili kovalamaya başlamamız. Sesleri ise o kadar gerçekçi ki, katili aramaya başladığımızda biriyle karşılaşıyorduk. "F*ck Youuuu!" diyordu. Böyle içten küfür eden görmedim. Çevreyle etkileşim Sims kadar olmasa da bu oyunda var. En azından yürürken bazı şeyler devrilebiliyor. Bu da gerilimi yükseltiyor.


     Daha çok yakın dövüş sistemi ön planda. Açıkcası daha da zevkli. Vuruş hissi harika. Ancak bazen bir silah olsa da rahatlasam diyor. Bir nevi antibiyotik. Yakın dövüşte adamın suratının dağılması. Bizden kaçıp akıllıca saklanması. Yapay zekayı konuşturuyor. Bazen "Acaba multiplayer falan mı?" diyebiliyorsunuz. Hayır, bunun sebebi yapay zeka. Bir yapay zeka böyle olmalı.

     Oyunda Ethan Thomas adlı bir dedektifi canlandırıyoruz. Metro City adında hayali bir Amerikan şehrindeyiz. Bir ihbar geliyor ve suç mahalline gidiyoruz. Gider gitmez hemen klostrofobik ortamlara giriyoruz. Oyun boyunca da devam ediyoruz. Ben derin derin nefes aldığımı hatırlarım. Bulunduğumuz ortamlar gerçekten insanı germeyi başarıyor ve güneşe hasret kalıyorsunuz. Suç oranının yüksek olduğu Metro City'nin altını üstüne getiriyor ve adli tıp araçları ile cinayetleri araştırıyoruz. Rosa adlı bir arkadaşımız var. Bize cinayetleri araştırırken yardımcı oluyor.

     Condemned: Criminal Origins korku severler için denenmesi gereken bir oyun. Oyunlarda hiç insanlardan korkmadıysanız bu oyunda korkacaksınız.


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 2000/XP
İşlemci: Pentium 4/Athlon XP or better 2.0GHz
Bellek: 512MB
Ekran Kartı: 128 MB DX9 compliant card (NVIDIA GeForce 6200+ / ATI Radeon 9500+)
Harddisk: 8 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 2000/XP
İşlemci: Pentium 4/Athlon XP or better 2.4GHz
Bellek: 768 MB
Ekran Kartı: 256 MB DX9 compliant card (NVIDIA GeForce 6800+ / ATI Radeon 9800+)
Harddisk: 8 GB

--------------------------------------------
Platform(lar): Xbox 360, Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder