7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth



     Xbox için 2005, PC için ise 2006'da elimize geçen Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth için söylenecek üç kelime var. Dehşet, gerilim, korku.


     Aksiyondan uzak bir oyun. Aksiyon var bazen abartılmış aksiyon sahneleri de var. Bu inanın etkilemiyor oyunu. Dedektif olan Jack Walters karakterini yönetiyoruz. Boston'da bir çatışma var. Bizi bir yerden tanıyorlar. Gidiyoruz ve işler karışıyor. Sonrasında. Araştırmacı ruhumuzu ortaya koyuyoruz ve yabancıların sevilmediği Innsmouth kasabasına doğru yola çıkıyoruz.

     İşte Call of Cthulhu o an başlıyor. Sana ne bir görev veriyor ne birşey. Dedektif değil misin abi? Araştıracaksın. Bazen gerilmekten terleyeceksin. Gizlice girip alt kata giden kapının kolunu çevirirken önüne barikat kurduğum kapının kırılıp bana doğru koşan adamı hissetmem. Bu nasıl gerilmektir?


     Innsmouth'a gelme nedenimiz kayıp birini bulmak. Bulmak için yönergeniz yok. Bir dedektif gibi düşünüp başlayacaksınız işe.

     Gerçekçilik adına iyi konuşturmuş yeteneğini. Kırılan koluna tahta parçası koyup sarmak, vurulunca iyi nişan alamama ve daha nicesi. Eğer sağlığınıza müdahale edemezseniz halüsinasyonlar görüp dostlarımızı yaratık zannedip vurabiliriz. Ayrıca can göstergesi, silah göstergesi gibi bir şey yok. Devasa bir düşman ile karşılaştığımızda korkup zor nişan alacağız. 

     Sıradan bir insanız işte. Diğer oyunlardaki karakterlerin soğukluğu bunda yok. Keşke hiçbirinde olmasa. Dünyada çok garip olaylar oluyor ve biz de normalmiş gibi normal hareketler sergileyeceğiz. Çok saçma olurdu.

     Grafikler yeterli. Sesler bir korku oyunu için yeter de artar bile. Yapay zeka bazen çok yapay olsa da. Sıkıntı çıkarmıyor. Atmosfer ise.. Bu oyundaki atmosferde çok pis bir hava var. Eminim bu havayı siz de çekeceksiniz ciğerlerinize. Durmayın yakın bir Call of Cthulhu.
                         


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP/2000
İşlemci: Pentium III 800Mhz veya daha iyi 
Bellek: 256MB
Ekran Kartı: DirectX 9.0 3D 128MB
Harddisk: 2GB

--------------------------------------------
Platform(lar): Xbox, Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder