7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

5 Eylül 2015 Cumartesi

İNCELEME: The Thing


    Computer Artwork tarafından geliştirilip 20 Ağustos 2002 tarihinde çıkışını gerçekleştiren The Thing ile soğuktan ve korkudan tir tir titreyeceğimiz bir maceraya giriş yapıyoruz.

    1982 yapımı film ile de bağlantısı olan oyunda atmosfer gerçekten çok güzel. Yalnızlığı çok iyi hissedebiliyorsunuz. Bize dost olan birkaç insan ile karşılaşıyoruz arada sırada. Kimisi mühendis, kimisi doktor.. Yanınıza çağırıp size katılmasını isteyebilirsiniz ancak karşılığında bir şeyler isteyebiliyorlar. Herkese de güvenmemek gerekli çünkü filmi izleyenler bilir, virüs çok sinsi ve ne zaman reaksiyon göstereceğini çok iyi biliyor. Hiç ummadığınız bir anda en iyi dostunuz size karşı koşmaya başlayabilir.


    Yanınızdaki insanların çevreye verdikleri tepkiler mükemmel. Yaratık gördükten sonra korkmaları veya cesetlerin yanında fazla dolaşınca kusmaya başlamaları.. 


    Yaratık çeşitleri fazlasıyla var. Düşmanlarımızı öldürmekteki tek kesin çözüm onları yakmak oluyor. Oyunda alev silahı olan kral oluyor. Kimse de size alev silahınızı vermez. Siz olsanız böyle bir durumda silahınızdan vazgeçer miydiniz?

    Oyunda nişan almak yok. Karakterimiz kendisi nişan alıyor ve size sadece ateş etmek kalıyor. Merak etmeyin karakterimiz iyi nişan alıyor. Yine de isterseniz FPS bakış açısı ile de ateş etmeniz mümkün. Karakterimizin kendisi zıplayamıyor. Yaratıktan kaçmak amacıyla kısa bir süre için yüksek bir yere zıplayabilmek fena olmazdı.

    Soğuk havanın karakterimize yaptığı etkiler de var tabi. Çok uzun süre dışarıda kalırsak donarak ölmeye başlıyoruz. Onun için dışarıda fazla oyalanırsanız eğer hemen bir sığınak bulmalısınız. Mavi ışıkları kaybetmeyin. Eğer kaybederseniz kaybolup donma ihtimaliniz var.

    Oyunda size düşman bazı insan grupları da var. İşin zevkli yanı yaratıklar ile düşman grupların birbiriyle çarpışmasını izlemek ve sağ kalan ile kendiniz yüzleşmek..


    Bazı bölümlerde boss savaşları mevcut. Bunlarda zorlanacağınız kısımlar var. Zor ölen düşmanlar bir de bosslar ile taçlandırılınca, o soğuk atmosferin yalnızlığında sizi sandalyenizde terletmeyi başarabiliyor.

    Farklı atmosferi ile benzeri oyunlardan ayrılan The Thing'i deneyim etmenizde fayda var.


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: 
İşlemci: Pentium II 500MHz
Bellek: 64MB RAM
Ekran Kartı: 16MB DirectX uyumlu Ekran Kartı
Harddisk: 600MB

Önerilen Sistem Gereksinimleri: 

İşlemci: Pentium III 700MHz
Bellek: 128MB RAM
Ekran Kartı: 32MB DirectX uyumlu Ekran Kartı

--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder