7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Among the Sleep


     Among the Sleep 29 Mayıs 2014 tarihinde Krillbite Studio tarafından çıkışını gerçekleştirdi. Çıkışını gerçekleştirmeden önce demosunu oynamıştım. Ani çıkış içeren bir bölüm mevcuttu. Gök gürüldüyor ve ardından simsiyah çocukluğumuzun bilinmez şeyi gözüküyordu. Harbi tırstırdı yani.


     Oyuna annemizin bize bir pasta hazırlaması ile başlıyoruz. Sonra kapı çalıyor ve bir hediye geliyor. Annemiz bu hediyeyi yatak odasında açacağını söyleyip bizi odamıza götürüyor. Güzel bir ninni söyüyor ve uykuya dalıyoruz. Ardından gece uyanıp maceraya başlıyoruz.

     Hayal gücümüz ve psikolojimiz.. İki yaşındaki hayal gücümüz ve psikolojimiz işte bu oyunda. Karanlıkta biri var diye korkmamız. Bunu bu oyunda yaşayacağız işte. Bize dost olan bir ayıcık var. İsmi Teddy. Bizimle konuşan bir ayıcık. Karanlıkta etrafı aydınlatmaya yarıyor. Her çocuğa lazım.

       Oyunda ufak bulmacalar mevcut. İki yaşındaki birine göre bulmacalar. Kapıyı açmak için önce bir sandalye çekiyor ve öyle açıyoruz. Çünkü boyumuz yetişmiyor. Koskocaman olan bir dünyanın içindeyiz. Aslında dünya büyük ancak biz küçüğüz. Gerçekten çok farklılık getirmiş korku dünyasına. Ayrıca depar attığım bir yerde yere düşmemiz çok iyi düşünülmüş.


      Grafik olarak kötü durumda bulunan Among the Sleep oynarken sandığın içinden geçen bir ayıya rastlayabilirsiniz. Kaşık ile koskaca bir pasta dilimini dağıtmadan tabağa koyan anneye rastlayabilirsiniz. Hem de ağzımıza kaşık ile pasta verirken pasta dilimi hiç azalmıyor tabakta. Bildiğin dümdüz bir yüzey şeklinde katlanan kazaklar görüyorsunuz. Ya annemiz çok marifetli ya da Krillbite Studio grafikler üstünde fazla durmamış. Sesler, efektler, müzikler.. Eğer güçlü bir ses sisteminiz varsa gıcırdayıp duran kapılar, atılan çığlıklar vs. Bütün bunları iliklerinizde hissedebilirsiniz. Açıkcası ben o şirin odamızda Teddy ile dolaba girip karanlık atmosfere geçiş yaptığımızda kaliteli bir korku oyunu olduğuna karar verdim. Ha çıktı ha çıkacak siyahi şey. O sesler ne öyle.. Tamam grafik olarak tırstırıcı olmuyor ancak, sesler işini hakkıyla yapıyor.



     Korku dünyasına farklı konsepti ile çıkış yapan Among the Sleep bizlere güzel bir deneyim yaşatıyor.

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP SP2 Direct X: 9.0c 
İşlemci: 2.4 GHz çift çekirdekli 
Bellek: 2GB 
Ekran Kartı: 512 MB 
Hard Disk: 2 GB Alan


Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 Direct X: 9.0c
İşlemci: 2.5 GHz dört çekirdekli
Bellek: 4 GB 
Ekran Kartı: 1GB
Hard Disk: 2 GB Hard Disk alanı 

--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, Mac, Linux, PlayStation 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder