7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

4 Eylül 2015 Cuma

İNCELEME: Alan Wake


Karanlıktaki lanetli oduncular, az ışık ve az cephane..

     Remedy tarafından 14 Mayıs 2010 tarihinde çıkışını gerçekleştiren oyunda hikayemiz Alan ve sevgilisinin şehir hayatından uzaklaşıp biraz kafa dinlemek amacıyla geldiği Bright Falls'da başlıyor. Alice'in(Alan'ın sevgilisi) kaçırılmasıyla olaylar başlıyor ve Alan Wake'in kabus dolu hayatına giriş yapıyoruz.

     Kitap yazarı olan Alan, oyun esnasındayken bazı sayfalar buluyor. Sayfada yazılanlar ona ait. Sayfada yazılanlar o anda yaşananlara ait.


     Genellikle çoğu korku oyununda kimse yoktur ve yalnızızdır. Ama Bright Falls yaşayan bir şehir ama hep yalnızız. Bazen dostlarımız ile karşılaşıyoruz ve tam diyoruz "oh rahatladık diye" ama nerdeee.. Hemen bir olay ve yine yalnızız. Tam diyoruz aydınlığa ulaştık hemen bi olay daha.


      Oyunda otomobilleri kullanabiliyor oluşumuz oyuna farklı bir yön katmış. Ama otomobil kullanımı yetersiz. Keşke biraz üstünde durulsaydı. Ama otomobile binip oduncuları ezmek konusunda verdikleri hissi iyi başarmışlar.

     Uzun süren bir hikayesi var. Ben bazı yerlerde "Ne zaman biteceksin Alan Wake?" dedim. Bittiğinde ise "Neredesin Alan Wake 2?" dedim.


     Oyunda belli bir noktadan belli bir noktaya ulaşmaya çalışırken işlerin yolunda gitmediği oluyor tabi. Bu sırada bir de silahında mermi biterse sana tavsiyem ilk ışık kaynağına ulaş. Işık kaynağına ulaştığımızda oyunumuzu kaydediyor, hem karakterimiz hem biz biraz nefes alıyoruz.

     "Mermi biterse" dedim evet çünkü cephane sıkıntı aşırı fazla. Ya el fenerimizin pili bitiyor ya da mermilerimiz. İkisinden biri bitince zaten eliniz kolunuz bağlanıyor. Ondan sonra tek dileğiniz Alan'ın bitmemesi gereken nefesi. O da biterse gelsin baltalar bıçaklar. Silah çeşitliliğimiz yeteri kadar var. Flaş bombaları, işaret fişeği fırlatan silahımız, pompalı tüfekler vs.

     Kasabada yaşayan insanlar dışında çok önemli bir dostumuz var. Menajerimiz Barry. Çoğu bölümlerde berabersek ayrı düşüyor ve birbirimize ulaşmaya çalışıyoruz. Diyaloglarımız o kadar samimi ki gerçek bir dost olduğunu anlayabiliyoruz.


     Oyunda izlediğimiz sinematikler sanki üst düzey bir sinema kesitleri. Çok mükemmel hazırlanmışlar. Çoğu sinematikten sonra ellerimi çıtırdatıp "Hadi o zaman!" dediğimi bilirim. Eğer oyundaki hikayeyi önemsemeyip sinematiklerde enter tuşunu yalama yapanlardansanız üzgünüm o eliniz enter tuşuna gitmek istemeyecek.

     Güzel sinematikler ile süslenmiş güzel özgün hikayesi, yaratıcı düşmanları ve her an gerildiğimiz bu oyunu kaçırmayın.  

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Dual Core 2 GHz Intel or 2.8 GHz AMD
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: GeForce 8800 GT / Radeon HD 2900 Pro
Hard Disk: 8 GB Hard Disk alanı 
İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Quad Core 2.66 GHz Intel or 3.2 GHz AMD
Bellek: 4 GB 
Ekran Kartı: GeForce GTX 275 / Radeon HD 4870
Hard Disk: 8 GB Hard Disk alanı 
İşletim Sistemi: Windows 7
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, Xbox 360

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder