7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Penumbra: Black Plague


    Şubat 2008'de efsanemin devamı geldi işte. Frictional games çıktı sahneye bir kez daha. Bakalım 1 senede neler değiştirmiş. Neler katmış kendine. Hemen inceleyelim.

    Demosunu oynamıştım ilk önce. Bir odada uyanarak başlıyoruz oyuna. Yine meşhur bulmacaları ile başlıyoruz kafa yormaya. Havalandırmada duyduğum sesler. Devamlı arkaya bakmamı sağladı. Overture ile kıyaslanır ise korkutucu atmosferi daha fazla. Hatta bunu oynadıktan sonra Overture sadece bir bulmaca oyunu olarak kalabilir. Ancak yine de gider. Bulmacalarda bu sefer işin içine PC'de giriyor. PC kullanarak çözdüklerimiz de var. Orası biraz zorlayabilir. Bu sefer öyle örümcek yok. Pipisi olan bir vampirimiz, zombimiz her ne haltsa ondan var. İlk karşılaşmamız o kadar tırstırıcı ki. Vermişler eline feneri. Ya sen niye feneri veriyorsun? Karanlıkta da rahat duramıyoruz. Tipe bak. Boşuna örümceklere vurduğunuz gibi vurmayın vampire hemen kaçın. Bazı konuşanları da var. Ben bir tanesini şifreli kapının arkasına kitlemiştim. "Hadi aç şu kapıyı anlaşalım!" falan diyor. Uyanığa bak sen hele. Zaten açmıyor da bizim karakter. Bizim karakter bizden zeki. "Böyle bir delilik yapmam." diyor.


     Envanter yine var. Arada geçmişe dönüyoruz. Geçmişe dönüyoruz derken hayalimizde geçmişte dolaştığımız yerlerde dolaşıyoruz. İlk oyundandan hatıralar görüyoruz iyi-kötü.

     Grafiklerin hiçbir farkı yok. Overture ile aynı grafiklere sahip. Ama Overture incelemesinde de dediğim gibi grafik mühim değil. Arada nesne nesnenin içinden geçebiliyor veya nesnenin içine bakıp işimizi görebiliyoruz. Bunlar maruz görülebilecek şeyler. Yeterli düzeye sahip grafikler. Sesler muazzam. Vampirin hırıltısı nasıl ama? Gir bir bak. Ancak yapay zeka vasat. Çünkü düşmanlar sürekli aynı yerlerde dolanıp duruyor.

     İlk oyunda yer altındaydık. Toprak kokusunu ciğerlerimize çekebiliyorduk. Ancak Black Plague'de nerde olduğumuz belli değil ki. Bir ara pencereden bakınca tuhaf şeyler görmüştüm. Neresi belli değil. Ama bu sefer toprak değil kan kokuyor. Atmosfer değişmiş açıkcası. Ancak böyle de geriyor. Böyle de korkutuyor.





PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 GHz
Bellek: 256 MB 
Ekran Kartı: Radeon 8500 veya GeForce 3 
Hard Disk: 1.2 GB 
Ses Kartı: 16-bit DirectX uyumlu Ses Kartı 
Direct X: 9.0c 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1.5 GHz 
Bellek: 512 MB 
Ekran Kartı: Radeon 8500 veya GeForce 3 Ekran Kartı
Hard Disk: 1.2 GB 
Ses Kartı: 16 bit DirectX uyumlu Ses Kartı 
Direct X: 9.0c
--------------------------------------------
Platform(lar): OS X, Microsoft Windows, Linux

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder