7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

9 Eylül 2015 Çarşamba

İNCELEME: Apple Lansmanı



     Apple bugün gerçekleştirmiş olduğu lansmanında birçok ürününü tanıtarak rakiplerine göz dağı verdi. Bakalım bu ürünler neler;


     iPad Pro, A9X işlemciye sahip. Apple'ın en güçlü işlemcisi.. iPad Air 2 'ye göre neredeyse 2 katı daha fazla hız kazandıran bu işlemci ile en fazla güç gerektiren uygulamalar artık daha hızlı.


     iPad Pro'nun üzerinde 4'lü hoparlör yer alıyor. 6.9 mm kalınlıkta ve 12.9 inç'lik 5,6 milyon pikselli dev ekranıyla bizi cezbeden iPad Pro'nun fiyatları ise şöyle olacak

  32 GB Wi-Fi                     799 $
128 GB Wi-Fi                     949 $
128 GB Wi-Fi +  Cellular 1079 $

iOS aygıtları arasında en yüksek çözünürlük = iPad Pro


     4K video düzenleyip sunumlar hazırlamanıza fırsat veren iPad Pro ile artık herşey daha da kolaylaşacak. iPad Pro'nun sağlık uygulamalarıyla göz kamaştırması mükemmel. 3D4Medical ile doktorların cebine girmeyi hedefliyor. Apple Pencil ile 3D çizimler yapabilecekler.


     iPad Pro için Smart Keyboard'da bazı değişiklikler mevcut. Smart Connector bağlanan klavyenin sıvı dökülmesine karşı dayanıklılığı mevcut ve tuşlar arasında hiç boşluk bulunmamakta. Klavye özel dokunmuş dayanıklı bir kumaş ile kaplı. Bu kumaş tuşların gergin durmasını sağlayıp hassasiyete katkı yapıyor.


     iPad Pro’nun lightning çıkışından şarj olan Apple Pencil ise lansmanda yer alan bir süpriz. Microsoft'un Office uygulamaları da iPad Pro da çalışacak. Artık Office uygulamalarında Apple Pencil'in hünerlerini sergileyebileceğiz. 15 saniyelik sarj ile 30 dakikalık karalamalar yapabileceğiz. 99 $ fiyatı olan Apple Pencil'in yanı sıra 169 $ fiyatında akıllı klavyeler satışa sunulacak.




     Dokunmatik kumandası ve Siri entegrasyonu ile dikkat çeken Apple TV, Netflix, Hulu,  iTunes,  HBO, Showtime içinde Siri ile arama yapılabiliyor.  Apple TV'nin kumandasında da artık Siri butonu yer alıyor. Böylece kumandaya sesli komutlar vererek Apple TV'de işlemler yapabilmek mümkün. Yeni işletim sistemi olan tvOS, iOS tabanlı olacak ve sadece Apple TV ile işlem yapabilecek.




     Facebook Messenger'ın çok yakında Apple Watch'lara geleceğini kaydetti. AirStrip, WatchOS 2.0 ile sağlık durumunuzu dakikası dakikasına saatinize yansıtacak. Böylece Apple'ın sağlık uygulamalarına verdiği değeri de görmüş olduk. Ayrıca antreman ve egzersizleriniz için birçok uygulamaya sahip. Apple Watch'in yeni işletim sistemi olan WatchOS 2.0 sürümü 16 Eylül'de beğeniye sunulacak.




      12 Eylül'de ön siparişe çıkıp ve 25 Eylül'de piyasaya çıkışını gerçekleştirecek olan iPhone 6S'in özellikleri ise şöyle;

     4K Video çekimi, 5MP ön kamera, 12MP arka kamera, 7000 alüminyum alaşım4.7 inç ekrana sahip(Plus versiyonu ise 5.5 inç). Ayrıca 8 milyon piksel ekran, True Tone retina flaş, sesli ve hareketli resimler çeken Live photo, hızlandırılmış Wi-Fi ve LTE mevcut. 1715 mAh batarya sahip ve A9 çipini kullanıyor. iSight kamera iki katı piksel içeren fotoğraflar çekebiliyor. Move to iPhone özelliği ile önceki telefonunuza ait uygulamaları aktarabiliyor olmanız da ayrı bir güzellik.


      
     3D Touch isminden de anlayacağınız üzere 3 boyutlu dokunma deneyimini bizlerle buluşturuyor. Ayrıca 3D Touch ile telefonunuzda gezinirken gelen bir mesajı gezindiğiniz yerde açılır pencere halinde görüyorsunuz. Böylece ekran değiştirme derdiniz olmuyor.

     Harita uygulamasına girip gitmek istediğimiz yere dokunursak bilgiler edineceğiz, basarsak yolumuzu gösterecek, sert basarsak direkt olarak yol tarifine geçecek. 3D Touch ile yaşayacağınız deneyimlerden sadece bir tanesi..

"They are the most advanced smartphones in the world"

Apple'ın CEO'su olan Tim Cook, iPhone 6S'i en gelişmiş akıllı telefon olacağını söyledi. Böylece rakiplerine büyük bir gözdağı vermiş oldu. Şimdi onlar düşünsün..
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder