7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Cry of Fear



     Team Psykskallar tarafından geliştirilip 2012'de çıkış yapan ücretsiz bir Half-Life modu olan Cry of Fear çoğu ücretli korku oyununa taş çıkaracak saatler vaad ediyor.

     Yolda yürürken bir arabanın çarpması sonucu bayılırız ve uyandığımızda hiçbir şey eskisi gibi değildir. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını öğrenmemiz pek uzun sürmüyor ve neler olup bittiğini anlamak için maceraya atılıyoruz.

     Elimizde bir telefon ile karanlık Cry of Fear dünyasını aydınlatıyoruz. Bir ara gaz lambası da alıyoruz el feneri de. Aynı anda telefon ve silah kullanabiliyoruz. Ateşli silahlar neyse de, yakın dövüş sistemi iyi değil.
Öldürebilecek olduğunuz bir yaratık sizi öldürebilir. O yüzden çok ramboculuk oynamayın yoksa kayıt noktasına geri dönmek zorunda kalabilirsiniz. Evet kayıt noktası dedim. Kayıt noktalarında cihazlar var. Oradan kayıt yapıyorsunuz.

     Klasik boss olayına bağlanmış oyun. Her bölüm sonu bir boss ile karşılaşıyorsunuz. Her bossun bir zayıf noktası var. Onu bulmalısınız. Bazısını haritadaki nesneleri kullanarak, bazısını bossun bazı noktalara vurarak yok ediyoruz. Arada size seçim şansı bırakıyor oyun. Kaçıcan mı savaşıcan mı tarzında. Bu birden fazla oynatır mı bilemem. Oyuncu en fazla kayıt noktasından alır oyunu.


     Grafikler korku oyunu için yeterli. Sesler çok iyi. Hele bir kız var kız. Korkudan istem dışı ESC tuşuna bile basmışlığım vardır. Nasıl bağırdı düşünün. Bunun gibi çok jump scare var çok. Artık bu sefer istem için ESC tuşuna basıp dinlenmek gerekiyor. Yoksa olmuyor. Nefesi daralıyor insanın.

     Yapay zeka sürekli olduğu yerde duran sizin bir cm bile görse size depar atan düşmanlardan mevcut. Ancak düşmanı görünce hemen öldürmemiz yapay zeka aratmıyor. Öldüremezsek ölüyoruz. Bu da aratmıyor.

     Atmosferine değinecek olursak o kadar iyi yapmış ki işini, dediğim gibi Team Psykskallar hakkını vermiş oyunun. Elinde fenerle ilerken "Acaba merdivenlerde biri var mı?","Arkadan biri takmasın bıçağı? Dur bir daha bakayım arkaya..", "Şimdi bu kapıyı açarken çıkıcak kesin bir yaratık daha.." diye düşünüyor insan.
     Sürekli tetikte bırakıyor. Bir de cephane sıkıntısı da yaşatıyor. Canımızı şırıngalar ile tazeliyoruz. Eğer kolay olarak oynuyorsanız zaten cephane,sağlık sıkıntısı olmaz ancak zorluk arttıkça olur.

      Bulmacalara gelelim. O kadar kafa zorlayıcı bulmacalar yok. Ancak öyle bir bulmacalar geliyor ki bazen sıkıntı büyük oluyor. Ancak yaratıkların sonu olduğu için bir süre sonra bölümde sıkıntı yaşatmıyor. Ama az önce anlattığımız o atmosfer varya geriyor adamı "Ya çıkarsa?" diye.

 

     Bir mod olup ücretsiz olarak ücretli oyunlara taş çıkartan bu oyunu korku severler kaçırmamalı.

 


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP
İşlemci: 1 GHZ
Bellek: 1GB
Ekran Kartı: 128MB Video Card OpenGL support
Harddisk: 5GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP
İşlemci: 2 GHZ
Bellek: 2GB
Ekran Kartı: 512MB Video Card OpenGL support
Harddisk: 7GB
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder