7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

5 Eylül 2015 Cumartesi

İNCELEME: Nightmare House 2


     Half-Life Episode Two'nun ücretsiz bir modu olan Nightmare House 2, We Crate Stuff tarafından geliştirilip 2010 senesinde çıkışını yaptı ve bizleri bol aksiyonlu bir korkuya davet etti.

     Hikaye olarak konuşacağımız pek bir unsur yok. Ara ara çıkan bir hayalet kızımız var. Sizden başka herkes zombi ve etrafta kol geziyorlar. Ancak bir süre sonra yardım geliyor ve rahatlıyoruz. Rahatlamak? Aslında pek rahatlamış sayılmayız.


     Atmosfer tedirgin edici ancak bir süre sonra sönebiliyor. Açılış bölümündeki atmosfer oyunun her anında devam etmiyor ne yazık ki. Oyunda bolca korkuyoruz çünkü neredeyse her kapı kırılıp düşmanlar üzerimize atlıyor. Buna bir süre sonra alışabiliyor olmanız oyunun tek düze devam etmesinden kaynaklanıyor. Ama yine de birkaç psikolojik durumlar mevcut. Havalandırmadayken yaşayan birisini iskelet halinde görüp, havalandırmadan çıktıktan sonra tekrar yaşadığını görmemiz beynimizi kurcalıyor. Bunu ve buna benzer şeyleri görmek beni sevindirdi. Çünkü amaçlarının sadece ani çıkışlar ile klişe bir korku olmadığını görüyorsunuz. Yine de klişe şeyler ile bolca karşılaşacaksınız.

     Oyunda bazen bulmacalara rastlıyorsunuz ve bol aksiyonun içinde birden "Noluyoruz?" diyor takılıp kalıyorsunuz. Ancak biraz düşündükten sonra bulmacayı geçiyor ve aksiyona kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Bazen hiç düşman çıkmıyor ve düşmanın çıkmasını beklerken oyun geriyor. Oyunda öyle bir ilerleyiş söz konusu ki tek oturuşta bitirmeniz mümkün.


     Ben Nightmare House 2 oynarken sanki aynı anda birden fazla oyun oynadığımı hissettim. Bazı bölümlerde F.E.A.R. bazı bölümlerde ise Condemned: Criminal Origins.. Ancak sonuçta bu bir mod. Üstelik ücretsiz bir mod. Buna fazla takılmamak gerekli.

     Oyunda birden fazla son var. Bu gidip sizi oyunun en başından oynatacak kadar güçlü sonlar değiller. Save dosyasına dönüp diğer sonu görmek daha kolay geliyor insana.

     Ücretsiz bir mod olarak beklentilerimizi karşılayan Nightmare House 2 ile güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz.


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP SP2 / Vista / 7 (32/64bit)
İşlemci: 3 GHz Pentium 4 veya daha iyi
Bellek: 1 GB
Ekran Kartı: 256 MB DirectX 9.0c uyumlu grapcics kartı

--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder