7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Dead Space 2


      Aradan üç sene geçtikten sonra Ocak 2011'de çıkışını yapan Dead Space 2 ile korku dolu dakikalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hatta daha korkunç dakikalar. İlk oyunun merak uyandıran sonu yüzünden bizi sabırsızlandıran Dead Space 2, üç sene içinde bakalım neler katmış oyuna.


     Bir akıl hastanesinde üzerimizde deli gömleği uyanıyoruz ve başlıyoruz aksiyona. Bu başladığımız aksiyon hiç durmuyor. Evet aksiyonu bol. Ama hala korkunç. Bana göre ikinci oyun daha korkunç geldi ama korkuda sadeliği severseniz birinci oyun size göre. Bu sefer yalnız değiliz hiç. Başkaları da var. Yalnız değilsin derken heveslenme hemen. Yaşayan sadece sen değilsin anlamında. Necromorphlardan kaçanlar, çatışanlar da var. Necromorphların çeşitliliği artmış. O hiç ölmeyen Necromorphlar hala var. Bu arada şu ismin güzelliğine bak "Necromorph". Atmosferin tadı başka yani.




     Bazı mekanlar ilk oyunda bulunduğumuz mekanlar oluveriyor. "Aaa! Ben burda öldürmüştüm onu.." diyebiliyor insan. Anılarınız tazeleniyor bir anda. Bulmacalar o kadar zor değil. Kilitli kapı açma gibi görevler mevcut. Bulmaca yönünden zayıf olabilir ancak bu oyuna bence yeterli. Envanterimiz yine mevcut. Bu sefer mağazadaki çeşitlilik artmış. Bu da oyuna güzel bir tat vermiş.

     İlk oyundaki o hantallık bir kere yok. İlk oyunu oynadığınızda ikinci oyunu oynamadan o hantallığı farketmeniz zor. Ancak ikinci oyunu oynayınca ilk oyundaki karakterin ne kadar hantal olduğunu anlıyorsunuz. Sanki hareket özgürlüğü yoktu.

 
     Grafikler,ışıklandırmalar,sesler birer kademe atlamış. Yapay zeka hala aynı. Sizi gören yaratık hiç peşinizi bırakmıyor. Zaten bir süre sonra buna alışıyorsunuz. Uzaylıdan fazla yapay zeka beklemiyorsunuz. Bazı noktalarda ışık kaynaklarını tutup fırlatmamız ve fırlattığımız yerin aydınlatılıp ne var ne yok bakılması gerek. Işıklandırma burada kendini konuşturmuş. Sesler gayet ürkütücü ve grafikler daha gerçekci. Ayrıca artık uzayla daha iç içeyiz.

     Oyundaki aksiyon biraz artsa da o korkudan birşey eksilmemiş. Eğer birinci oyunu oynadıysanız durmayın hemen başlayın. Eğer oynamadıysanız önce Dead Space 1..



PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

İşletim sistemi: Windows XP (SP2), Windows Vista, Windows 7 
İşlemci: 2.8 GHz işlemci veya eşdeğeri (Pentium 4 2.8 GHz veya daha fazlası, AMD Athlon64 3000+ veya daha fazlası, Athlon64 X2 veya Core Duo işlemci) 
Bellek: 1 GB (XP), 2 GB (Vista veya Win7) veya daha fazlası
Harddisk: En az 10 GB boş alan 
Ekran Kartı: 256 MB Video kartı ve Shader Model 3.0 gerekli. NVIDIA GeForce 6800 veya daha iyisi (7300, 7600 GS ve 8500 minimum sistem gereksinimi) ATI X1600 Pro veya daha iyisi (X1300, X1300 Pro ve HD2400 minimum sistem gereksinimi)
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder