7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

15 Eylül 2015 Salı

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99


     Windows PC versiyonu Richard Jordan tarafından Gameboy Advance versiyonu Martin Eyre tarafından geliştirilen Klass of 99 ile eğlence dolu dakikalara giriş yapıyoruz.


     Asıl oyun 1985'de David Reidy tarafından yapılmıştır. Klass of 99 oyunun yeniden düzenlenmiş hali.



     Okuldaki personel kadrosu yukarıdaki gibi. Psikoloji öğretmeni bazı zamanlar İngilizce dersi de veriyor. Bize en çok sıkıntı veren tabiki Okul Müdürü Bay Wacker. Haddimizi çok fazla aşıp yaramazlıktan başka birşey yapmadığımızda okulda ondan kaçmak için sekreterin odasından tutun kazan dairesine kadar saklanmak zorunda kalıyoruz.


     Yukarıdakiler ise başlıca okul öğrencileri. Eric ise yönettiğimiz karakter. Diğerleri klasik tipler. Çalışkanı var, serserisi var ve tabiki kabadayı..



     Her sabah Müdür konuşma yapıyor ve onu dinliyoruz. Ardından zil çalıyor ve dersler başlıyor. Oyunda bir ceza sistemi var. Sınır 10.000. Eğer 10.000 ceza sınırına ulaşırsanız okuldan atılıyorsunuz. Eğer derslere girmezseniz ceza alıyorsunuz. Bir öğrenciyi darp ettiğimizde en yakın nöbetçi öğretmen başlıyor bizi kovalamaya.

     Öğle molasında yemekhane dışında bir yerde bulunmak yasak. Herkes yemekhanede bekliyor. O sırada sanki yemek yiyorsunuz gibi düşünmek zorunda bırakıyor oyun. Sadece yaramaz olan biz değiliz tabi. Kalabalık ortamlarda etrafta uçuşan taşları görebiliyorsunuz.


     Oyundaki okul havası gerçekten iyi yansıtılmış. Ayarlardan oyundaki mevsimi değiştirebiliyoruz. Oyunda bir görevimiz var ancak ben hiç yapmaya çalışmadım. Görevimiz okul bilgisayarına girip kendimizle ilgili dosyaları silmek. Ancak ne alakaysa bunun için öncelikle çan şeklindeki asılan objeleri düşürmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder