7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

4 Eylül 2015 Cuma

İNCELEME: Dead Island


Herşey çok güzeldi. Güneş, kum, içki üçlüsüne zombiler katılana kadar..

     Techland tarafından geliştirilip 6 Eylül 2011 tarihinde çıkış yapan Dead Island'da 4 farklı karakterden birini seçip başlıyoruz hikayeye. Bu 4 farklı karakteri oyunun açılış videosunda görüyoruz. Palm Resort'ta işler yolunda gitmiyor ve eğlence yarıda kesiliyor. Güzel bir kovalamaca ile giriş yaptığımız oyunda sahilde küçük bir eve sığınarak rahatlıyoruz. Ama şimdilik..

    Oyunda gidebileceğimiz bir sürü yer ve toplayacağımız bir sürü eşya var. Zombileri de unutmayın. Sonsuz zombiler var. Çünkü zombileri tamamen temizlemek imkansız. Bir yerden bir yere geçiş yaptktan sonra tekrar ışınlanıyorlar. Bazen birkaç çeşit zombi ile karşılaştım adeta bir boss havası verdi. Ancak zaman ilerledikçe sıradanlaştılar ve akın akın geldiler.

    Techland oyun tanıtımları esnasında çok dramatik bir video yayınlamıştı. Oyunda aynı tanıtım videosundaki gibi dramatik sahneler mevcut. Kendi kardeşini öldürmek zorunda kalan bu insan gibi.


    Kılıcımı kızartıp zombile vurduğumda onların yanışını izlemek..

    Oyunda sürekli birilerinin yardımına koşuyoruz ancak kimse bize yardım etmiyor. Yaptığımız görevlerin zorluğuna göre güzel eşyalar veya exp kazanıp level atlıyor ve karakterimizi geliştiriyoruz. Oyundaki yakın dövüş silahları çok geniş tutulmuş ancak ateşli silahlar fazla değil. Sayısal olarak da azlar. Zaten yakın dövüş daha güzel, daha kullanışlı ve daha zevkli.

                        

    Oyun size çok büyük bir özgürlük sunuyor. İstersen hiç görev yapma. Gir oyuna stres atmak için dolaş heryeri taş üstünde taş bırakma. Zaten motorlu taşıtlarımız var. Kurallar yok. Bas gaza gitsin.

    Atmosferi baltayalan birkaç unsur mevcut. Örnek verecek olursak, bütün haritayı tek başına dolaş bütün zombilerle tek başına mücadele ver, sinematik başladığında birden 4 kişi ol. Neredeydiniz ben o zombilerle çarpışırken insafsızlar.


      Bizden başka hayatta kalanlar da var. Bunlar bizi görür görmez ateş ediyorlar ve bunlar da zombiler gibi geçiş yaptığımızda ışınlanıyorlar. Dead Island'da dolaştığımız her yerde zombilerin varlığına rağmen bir yaşamın sürdüğünü görmek mümkün. Barın içine saklanmış bir adamın içki ihtiyacını karşılamak, kendini eve kapatan 2 kişinin su ihtiyacını karşılamak gibi. Hatta tam porno çekimi esnasında zombiye dönüşen bu oyuncu gibi.

     Girilmedik ev, basılmadık kaldırımlardan sonra yaklaşık bir 40 saate yaklaşan bir oyun süresi görüyoruz. Ryder White DLC'si tadı damağında kalanların imdadına yetişiyor ve merak ettiğiniz karakterlerin yaşam mücadelesine tanık oluyorsunuz.

     7 küsür Türk Lirası ile Steam'den franchise versiyonunu almıştım. Nedense ilk DLC'sini oynadım ve ana oyunu oynadıktan sonra "demek böylemiş.." dedim. İsterseniz önce DLC'den başlayabilirsiniz.

    Sesler konusunda diyeceğim tek şey korkutucu. Sokakta ilerlerken arkamdan bana doğru koşan zombinin sesini duymanız gerek. Grafikler çok güzel. Bazen tüm bu zombi saçmalığından bıkıp arabaya atlayıp yüksek bir yere çıkıp etrafı seyredin. Psikolojinize iyi gelecektir.

    Zombi gibi klasikleşen bir akımın içinden sıyrılan bu oyun ile uzun süreler kendinizi oyalayabilirsiniz.

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumun Sistem Gereksinimleri 

İşletim Sistemi: Windows Xp, Windows Vista, Windows 7
İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2.66 Ghz 
Ekran Kartı: 512 MB NVIDIA GeForce 8600 / ATI Radeon 2600XT 
Bellek: 1 GB
Harddisk: 7 GB Sabit Disk Alanı

Önerilen Sistem Gereksinimleri 

İşletim Sistemi: Windows 7 
İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2.66 Ghz 
Ekran Kartı: 1 GB NVIDIA GeForce 9600 
Bellek: 4 GB 
Harddisk: 7 GB Sabit Disk Alanı
--------------------------------------------
Platform(lar): PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, Linux, Mac OS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder