7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

4 Eylül 2015 Cuma

İNCELEME: Darkwood


Bağımsız cephesi yine taarruzda..

      RPG öğeleri ile süslenmiş kuş bakışı ile oynadığımız Darkwood'un hikayesini anlamak güç. Yapımcıların açıklamasına göre oyun bittikten sonra bile birşey anlamanız mümkün değil. Bir salgın ile karşı karşıyayız. Salgın çok tehlikeli ve yaşayan ne varsa yaşamasına izin vermiyor.

     Kapıları sağlamlaştırıp pencerelere tahta çivileyip orda konaklamak, olası bir saldırıya karşı gerilerek hazırda beklemek mükemmel. Etrafta dolaşırken birbirinden farklı mekanlarda araştırma iç güdümüzü ortaya çıkartıyoruz. 

    Wolfman diye biri var. Takas yöntemi ile eşyalar alabiliyoruz. Envantere sahibiz. İstediğimiz anda envanterimize ulaşmak mümkün değil çünkü envanterimizi açtığımızda karakterimiz yere oturuyor eşyalarını seriyor ve görüş açısı azalıyor. Bunu ulu orta bir yerde yapmak tehlikeli olacağından kuytu köşe bir yer bulmak daha mantıklı. 


     Herşey çürümüş, mantarlaşmış ve kokuşmuş. Oyun rahatsız ediciliği o kadar iyi aşılıyor ki koku burnunuza kadar gelecek. Her yer kasvet içinde ve hiç rahat yok. Asıl sizi sıkıntıya düşüren şey ise herhangi bir yönergenin olmaması. Yönergeden kastım, hani birden birşey olur ve hemen bir mesaj gelir ekrana "3. kata çık 305'teki odanın içindeki anahtarı alıp görevi tamamla". Oldu ben napıcam. Bence oyunlar yönergesiz daha güzel çünkü yönergeler oyunun atmosferini baltalıyor. Vahiy mi geliyor ne oluyor yani?

     Oyunda öldükten sonra hiç birşey eskisi gibi kalmıyor. Çünkü random generation var ve herşey değişiyor. Bu da "iyi bari orayı çabuk geçer öldüğüm yere gelirim" lafını söylemenize fırsat vermiyor. Her yeni bir ölüm her yeni bir Darkwood demek.

    Darkwood serüvenine katılıp tüm rahatsız edici unsurlara rağmen yılmayıp salgını durdurabilecek misiniz?


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz İşlemci 
Bellek: 3 GB
Ekran Kartı: GeForce 8800GT veya ATI Radeon HD 4850 Ekran Kartı 
Hard Disk: 2 GB Hard Disk alanı 
İşletim Sistemi: Windows XP SP2
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder