7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Daylight


     Zombie Studios tarafından Unreal Engine 4 ile geliştirilip 29 Nisan 2014'de çıkışını gerçekleştiren Daylight, bizi karanlığa sürüklüyor. Yanımıza sadece glowstick ve flare vererek. Ne acımasızlık ama.. Oyun kimilerine göre korkunç, kimilerine göre ise korkunç gelmeyebilir. Ancak her korku oyununu Outlast ile karşılaştırmanız çok saçma olur. Eğer bu tarz şeylerden korkuyorsanız eminim Daylight sizi daha çok korkutacaktır.


     Kadın bir karakteri yönetiyoruz. Karakterimiz çok geveze. Biz o ortamda bulunsak nefes almaktan korkacak iken karakterimizin "Orada kimse var mı?" diye seslenmesi bizi gıcık ediyor. Karakterimiz ya aptal ya da cesaretli. Her neyse. Hastanede uyanıyoruz ve akıllı telefonumuzun yardımı ile başlıyoruz etrafı incelemeye.

     Her bölümde bulmamız gereken kağıtlar var. Slender geldi değil mi aklınıza? Eğer her bölümde kağıt toplamak sıkıcı gelicekse hiç bulaşmayın. Her bölümde büyülü bir kapı var. Kağıtlar toplandıktan sonra ise bu büyülü kapıyı bir eşya ile açıyoruz. Artık hangisi lazımsa. Ayıcık, makas..

     Hayalet gelmeden önce telefonunuzun ekranı karıncalanmaya başlıyor ve hayalet adeta "Geliyorum!" diyor. Hayalete baktığınızda başlıyor bu sefer sizi öldürmeye. Ancak ona bakmazsanız sıkıntı olmuyor. Bir süre sonra artık kendinizi geri gide gide oynuyor olarak bulabilirsiniz.

     Oyunu birden fazla oynayabilirsiniz. Çünkü her ölümden sonra hastane baştan inşa ediliyor. Zaten bu başlı başına sıkıyor insanı. Öldükten sonra kağıdın yeri değişiyor. İyi yanı da var. Ölümsüz bir korku oyununuz oluyor. Sanırım random generation özelliğinden dolayı hastane bomboş. Fazla uğraşılmamış açıkcası. Random generation olmasına rağmen "Ben buraya daha önce geldim." diyebiliyor insan. Keşke biraz üzerinde dursalardı bu konuda.


     "Unreal Engine 4 bu mu?" dediğiniz anlar olacaktır. Çünkü grafikler çok kötü. Tamam korku oyunu için ideal ancak Unreal Engine 4 için değil. Sesler müzikler sıkıntı çıkarmıyor. Hayaletin sesi sıkıntı çıkartıyor sadece. Onun sıkıntısı da korkutmak zaten. Böyle bir bağırış yok.

     Eğer korku alternatifi arıyorsanız tekrara düşmekten sıkılmayacaksanız Daylight güzel bir alternatif. Ancak tekrara düşmek sizi sıkacak ise uzak durun derim.

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8 / windows 8.1 
İşlemci: 2.3+ Ghz 
Bellek: 4 GB
Ekran Kartı: DX11 destekli kartlar 
DirectX: Versiyon 11 
Hard Disk: 5 GB boş alan 

Önerilen Sistem Gereksinimleri 

İşletim Sistemi: Windows 7 
İşlemci: 3.40 GHz 
Bellek: 8 GB 
Ekran Kartı: DX11 destekli kartlar 
DirectX: Versiyon 11 
Hard Disk: 5 GB boş alan
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, PlayStation 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder