7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Outlast

   

      4 eylül 2013'te PC'ye PS4 olarak 4 Şubat 2014'te Kuzey Amerika 5 Şubat 2014'te Avrupa'ya çıkışını gerçekleştiren Outlast ile herkesin kafasına bir soru kazındı. Korku severler ikiye bölündü. Amnesia: The Dark Descent mı? Yoksa Outlast mı? Üçüncü de var söylemeden olmaz. Ezelden beridir Silent Hill 2'ciler vardır. Her neyse konumuz Outlast.


     Bir gazeteci olan Miles Upsshur kontrol ediyoruz. Araba kullanarak bize atılan mailde verilen adrese gidiyoruz. Arabayı biz değil kendisi kullanıyor. Ama eminim biz kullansaydık NFS serisine rakip olurdu. Çünkü oyunun dinamikleri harika. Grafikleri o kadar doyurucu ki..

     Bazı oyunlar vardır. Baka kalırız "Acaba bu ne?" diye. O kadar uğraşılmamıştır grafikleri ile. Bu oyunda hiç öyle bir sıkıntı yok. Şöyle arada manzaraya bakayım falan diyorsunuz. Bağırsaklar, böbrekler vs. O kadar güzel ve doyurucu ki. Hakikaten atmosferi çok iyi yaşıyorsunuz. Karanlıkta gece görüş modumuz bizim tek dostumuz oluyor. Gece görüş moduna geçince o atmosfer varya o atmosfer bize neler yaşatıyor neler..

     Oyunda sürekli kaçmamız bize çaresizlik aşılıyor. Kaç saklan ya da öl. Kararını ver geç olmadan. Yoksa Chris Walker başını gövdenden ayırabiliyor. Gazetecilik iç güdüsünü yaşarsak kamera elden düşmeden her deliğe bakarız ve oyun süresi bizi doyurur. Ama CS 1.6 da gözü kapalı adam vuran, CODMW 3' de Revolver'a bıçak çeken biriyseniz, kısacası bu oyunu o oyunlar ile karıştırırsanız çok kısa biter. Oyunu bir korku oyunu olarak oynamalısınız.


     Chris Walker dedik. Size rahat vermeyecek. Geçmişini dosyalardan öğrenirsiniz spoiler olmasın. Buna hangi insan gücü karşılık verebilir. Ha pipisi açıkta iki abi var. Bıçaklarıyla deşiyorlar ortalığı. Anca onlar yamultur bir de başkası daha var yamultacak. Ama onu kendiniz öğrenirsiniz zaten.

    "MEAT!" diye bağırıp bizi kovalayan adamlardan kaçarken yaşadığım panik, o sesler, aç kapat sürükle.. O an kafamda kazınmış bir şekilde duruyor. Hangi oyunun hangi sahnesi siler o bölümü kafamdan bilemem. Silinice söylerim.

     Herhangi bir kafa zorlayacak bir bulmacası yok. Hatta hiç yok. Koş babam koş. Sadece koşmaya dayalı bir oyun. Yapay zeka aynı yerlerde dolaşan deliler. Bir süre sonra ezberliyorsunuz nerden nereye gidiyor. Oyunda korkudan çok gerilimin fazla olduğunu söyleyebilirim. Fazla olmasa da Jump Scare mevcut. Ama bu hiç problem değil. Gel kork.

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 (64-bit) 
İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2.2 Ghz / AMD Athlon 64 X2 4600+ 
Bellek: 2 GB
Boş Harddisk Alanı: 5 GB
Ekran kartı: (512 MB) ​​Nvidia GeForce 9800GTX / ATI Radeon HD 3xxx serisi 
Direct X: Dx 9 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 (64-bit) 
İşlemci: Intel Core 2 Quad @ 2.8 GHz / AMD Phenom II X4 @ 3.2 GHz 
Bellek: 3 GB
Boş Harddisk Alanı: 5 GB
Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 6850 
Direct X: Dx 9
--------------------------------------------
Platform(lar): PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, Mac OS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder