7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Amnesia: The Dark Descent


     8 Eylül 2010'da Steam platformuna çıkışını yapan Penumbra'nın yapımcılarından gelen bir oyun. Frictional Games.. Korkuyu iliklerimizde hissetmemizi sağlayacak. Hayatımdaki favori oyunu yapan bu şirketin bu oyunundan beklentim büyük. Oyundaki çevre ile etkileşim oldukça iyi. Grafikler iyi düzeyde. Zaten bir korku oyununda grafikler fazla önemli değil. Sesler harika düzeyde. O hırıltılar var ya o hırıltılar...

   Şatoda yalnız başımıza ilerler iken geçmişte neler olduğunu görmeye ve kendimize yazdığımız notlar ile karşılaşıyoruz. Hikayeyi anlamak için kağıtları okumak gerekli yoksa birşey anlamıyorsunuz. Ayrıca atmosfer de harika. Gaz lambasının etrafa yaydığı ışığın arasından ekrana gelen bir pençe? Ne dersiniz siz de yeterli mi korkmak için? Yoksa daha fazlası mı? Dahası da var merak etme.

   Oyunda her hareket bize ait. Tamamen özgürsünüz. Korumamız gereken bir denge mevcut. Akıl sağlığı ,normal sağlık ve hızlı olmak.Yaratığa bakınca akıl sağlımız bozuluyor. Doğaüstü bir olay görünce de bozuluyor. Bunun için ilaç içip iyileşiyoruz. Eğer ilaç yok ise uzun süre aydınlıkta durmamız gerek. Yoksa çıkardığımız seslere gelebiliyor yaratık. Yapay zeka yaratığın aynı yerde dolanıp durması.


     Gelelim bulmacalara.. Hiçbir oyunda bu denli zekice bulmacalar görmedim. Oyunda o bulmacayı çözmeye çalışırken yaşadığımız korku ile attığımız teri saklamalıyız. O teri torunlarımıza göstermeliyiz. Her yiğidin harcı değil o teri akıtmak. Biraz zorlasak yeni nesil askerlik anılarıyla değil Amnesia anılarıyla büyüyecek.

    Oyunda birden fazla son var ve her biri için farklı şeyler yapmanız gerekiyor ve bu da oyunu birden fazla oynamaya teşvik ediyor.

 


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ


Minimum Sistem Gereksinimleri 

İşletim Sistemi: Windows XP
İşlemci: Intel Pentium 4 @ 1.5 GHz / AMD Athlon XP 1500+
Bellek: 1 GB
Disk Alanı: 2 GB
Ekran Kartı: nVidia GeForce 6600 / ATI Radeon X1300

Önerilen Sistem Gereksinimleri 

İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7
İşlemci: Intel Pentium 4 @ 2.4 GHz / AMD Athlon XP 2500+
Bellek: 2 GB
Disk Alanı: 2 GB
Ekran Kartı: nVidia GeForce 7800 / ATI Radeon x1900

--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, Mac OS X, Linux

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder