7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

3 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: Dead Space


     PC için 20 Ekim 2008 PS3 ve Xbox 360 13 Ekim 2008 için çıkışını yapan Dead Space korku dolu saatlere götürüyor bizi. Electronic Arts korkuya aç olunan bir nesilde herkesin tek favori korku oyunu olarak karşımızda.

     Uzayın uçsuz bucaksız bölgelerinde zorunlu iniş yapıyoruz. Zorunlu iniş nedeni ise kaza yapmamız. Karakterimizin adı Isaac Clarke. Bir mühendisiz ve bundan dolayı tamiri bol görevler ile karşılaşıyoruz. Daha iner inmez başlıyor maceramız. Ishimura mezarımız olacak mı?

 

      Düşmanlarımızın adları Necromorphs. Okuduğum belgelerde bu yaratıkların ortaya çıkma nedeni bir virüs. Ayrıca bu yaratıklar havalandırmayı seviyorlar. Belgeleri okurken "Sanırım havalandırmada arıza var. Kontrol ettirmek gerek." falan gibi cümleler görmüştüm. Umarım kontrol ettirmemiştir. Bunları öldürmenin bir püf noktaları var. Eklem yerlerine vurmak. Önce bacağına vurup yavaşlatın. Gerisi kolay. Ancak kolu bacağı sürekli çıkanlar da var. Onlar sakat işte. Bacaklarını yok et. Bir daha çıkana kadar kaç kaçabildiğin yere.

     

     Oyunda bir envantere ve bir de mağazaya sahibiz. Sağda solda bulduğumuz paralar ile mağazada kıyafetimizi güçlendirebiliriz. Ayrıca silahımıza upgrade yapabiliriz. Yavaşlatma özelliğine de sahibiz. Hızla dönen bir pervaneyi yavaşlatabiliriz. Ayrıca çoğu görevde vazgeçilmezimiz oluyor. Oksijen olmayan yerlerde oksijen tüplerimiz devreye giriyor.

     Yer çekimine karşı koyduğumuz bölümler mevcut. Atmosfer çok rahatsız edici. Bir kere o yalnızlığı öyle bir hissettiriyorlar ki. Her ne kadar arada bir dostlarımız gözükse de kısa sürüyor. Bizim adamın bir de manitası var. Nicole. Yine işin içine aşk karışacak yani.


     Grafikler zamanına göre o kadar iyi ki. Hatta şuan bile oynanır. Diğer oyunlara fark bile atar. Sesler ise gerçekten başarılı. Kulaklık ile son ses oynuyorsan havalandırmadan uzak durmanı tavsiye ederim açıkcası. Yapay zeka sizi sürekli kovalayan Necromorphlar. Işıklandırmada ise gözle görülür bir sıkıntı yok. Atmosfer zaten mükemmel. Ayrıca Dead Space ölümleri ile çılgınlığını konuşturmuş.




PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşlemci: 2.8 GHz
Bellek: 1 GB (XP), 2 GB (Vista)
Harddisk: 7.5GB
Ekran Kartı: 256MB (nVidia GeForce 6800/ATI Radeon X1600 Pro (Shader 3.0 support)

--------------------------------------------
Platform(lar): PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder