7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

10 Eylül 2015 Perşembe

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar



Kane & Lynch: Dead Men

     IO Interactive tarafından geliştirilip 13 Kasım 2007 tarihinde çıkışını gerçekleştiren Kane & Lynch: Dead Men ile iki ölü adamın yaşamını deneyim ediyoruz.

     Kane jübile yaparak elmas çalıyor ancak ne yazık ki yakalanıyor. Yakalandıktan sonra Kane ve Lynch’i araç içinde idam edilecek yere götürülürken görüyoruz. Bir örgüt tarafından kaza gerçekleşiyor. Bu örgüt Kane'yi ve elmasları biliyor ve elmasları Kane'den istiyor. Ayrıca örgüt Kane'nin karısını ve kızını öldürmekle tehdit ediyor. Lynch ile elmasların peşine düşen Kane ailesi uğruna neleri göze alacak?


     Oyunda bazı duygusal anlar mevcut. Örneğin Kane'nin sinirlendiği bir sahne var. Orda ekran kararıyor. Herşey dönmeye başlıyor ve karakterimiz sanki ölümsüz oluyor. Sanırım adrenalin bu. 


     Oyunu PS3'te deneyim ettim. Vuruş hissi zayıf olmasından dolayı çatışmalar heyecanlı geçmiyor ne yazık ki. Ancak oyun sürekli aynı mekanlarda geçmiyor. Ve hikaye size bazı şeyleri seçme hakkı tanıyor.

Co-op modu ile elmasların peşine düşüp Kane'nin ailesini kurtaracak mısınız?




Kane & Lynch 2: Dog Days

      IO Interactive tarafından geliştirilip 17 Ağustos 2010 tarihinde çıkışını gerçekleştirmiş olan Kane & Lynch 2: Dog Days ile Şangay'ın altını üstüne getirmeye hazır mısınız?


      Mr. Glazer bir görev için bizi Şangay'a davet eder ve bizim ikili belanın kokusunu alır almaz hiç düşünmeden görevi kabul eder. Ancak işler çığırından çıkar ve artık görevimiz kendimizi kurtarmaktır.


     Çoğu oyunlarda sokakta veyahut başka bir yerleşkede çatışırken kimsecikleri görmeyiz. Ancak Kane & Lynch 2: Dog Days ile bunu görüyoruz. Kapıyı kırıp içeri girdiğimizde ev halkının paniklemesi, sokaklarda polislerden kaçarken koşuşturan halkın yarattığı kaos..

     İlk oyuna göre farklı grafikler var. Kastettiğim şey ekrana verilmiş olan efekt. Bazı kişiler uzun bir oynayış süresine ulaşamayıp başının döndüğünü söylüyor. Ancak bana herhangi bir yan etkisi olmadı.


     Ayrıca oyunda kafadan vuruşlar yaptıktan sonra vurduğunuz kişinin kafası sansürleniyor veya çıplak bir insan önünüzden geçerken sansürlü olarak görüyorsunuz. Bu oyuna bence güzel bir hava katmış. İlk oyuna göre vuruş hissi güzel ve çatışmalar artık daha güzel.

     Oyunu PS3'te deneyim ettim. Tek kişilik senaryo modunu tek bir oturuşta bitirmiş biri olarak oyunun akıcılığı hakkında olumsuz bir şey söyleyemem. Aksiyon konusunda hiçbir eksiği yok. Böyle bir oyuna bir de co-op desteği eklenince arkadaşlarınız ile senaryo modunu tek bir oturuşta bitireceğinizden şüphem yok.




Army of Two: The Devil's Cartel

     Visceral Games ve EA Montreal tarafından geliştirilip 26 Mart 2013'te beğeniye sunulan Army of Two: The Devil's Cartel bizleri Meksika'ya götürüyor.

     Oyundaki karakterlerimiz birer paralı asker. Görevimiz ise esir alınan bir siyasetçiyi kurtarmak. Ancak bu esir basit insanların elinde değildir. Meksika'nın en belalı uyuşturucu çetesi ile haşır neşir olacağız.


     Oyunda upgrade sistemi mevcut. Sniper silahına patlayan kurşun ekleyince terminatör gibi oluyorsunuz. Ayrıca oyunda bir patlama gücünüz var ve bu güç dolduktan sonra gücünüzü kullandığınızda ateş ettiğiniz her yer yanıp yıkılıyor.

     Hikayede özgünlük ve oynayışta gerçekçilik arayıp oyunu kötülemeye gerek yok. Oyun co-op oynanıp stres atmak için yapılmış. Eğer aynı görüşte olmayan varsa, Counter-Strike: Global Offensive'de sarjör değiştirirken silah değiştirince sarjör daha hızlı değişiyor. Bunu da eleştirin..


     Co-op modunda oynarken basit işlevler bulunuyor. Arkadaşınızla yüksek bir yere geliyorsunuz ve biriniz diğerinizi yukarı atıyor. Yukarı çıkan ise aşağıya elini uzatıp sizi yukarı çekiyor falan. Ayrıca çatışmanın ortasındayken karşınıza kocaman bir taramalı silah çıkıyor ve biriniz bunu kullanacak diğeri normal çatışacak. Biriniz helikopter ile havadan çatışırken diğeriniz aşağıda siperlerde savaşacak. 


     Zevkli çatışmalarıyla bize uzun saatler sunan Army of Two: The Devil's Cartel co-op aksiyon deneyimini bize iyi bir şekilde sunuyor.




Spec Ops: The Line

     Yager Development tarafından geliştirilip 2K Games tarafından dağıtımını yapan Spec Ops: The Line 26 Haziran 2012 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi.

     Hikayemiz Dubai'de geçiyor. Ancak Dubai artık bildiğimiz Dubai olmaktan çıkmış bambaşka bir hal almış durumda. Kum fırtınaları ile gökdelenlerin en üst katı bir anda sizler için zemin kat olabiliyor.

     İşin içinde yine ABD var. ABD adına çalışan Albay John Conrad ve birliği 33. Piyade geri çağırılır. Ancak verilen emire herhangi bir cevap gelmez çünkü Albay sivil halkın güvenliği için emirleri dinlememektedir. Bunun üzerine ekibimiz ile birlikte Dubai'nin yolunu tutarız.


     Çoğu oyunlarda co-op için verilen görevler sıkıcıdır arkadaşın yoksa oynayasın gelmez ancak ben oynadım. Ne yazık ki bitiremedim hiç bir görevi. Çünkü gerçekten zorlar bir arkadaşınız olmazsa tek başınıza geçmeniz çok zor.


    Haritalarda mülteciler arasında silahlanmış biriyle oynuyoruz ve amerikan askerleriyle çatışmalara giriyoruz. Ana senaryoda ilerlediğimiz yerleri başka bir göz ile görüyoruz. Bu da beni sevindirdi ve tek başıma sıkılmadan oynadım. Resmen ana senaryo gibi ancak çok zor. Co-op görevleri güzel. Bir de ana senaryoyu oynadıysanız mültecilerin gözünden Dubai'yi görmek sizi heyecanlandıracak.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder