7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

18 Temmuz 2016 Pazartesi

İNCELEME: Call of Juarez: Gunslinger


      Geliştiriciliğini Techland'ın yaptığı, yayıncılığını Ubisoft'tun gerçekleştirdiği Call of Juarez: Gunslinger 21 Mayıs 2013'te çıkışını gerçekleştirdi. Böylece yeni bir maceranın kapısı bizlere açıldı. Bir vahşi batı macerasına daha hazır mısınız?
     

      Oyunda eski bir kelle avcısı olan Silas Greaves adında birini kontrol ediyoruz. Artık eski hayatını bir kenara bırakıp sakin bir hayat yaşamakta olan SilasKansas'ta bir bara girer ve hemen tanınır. Yıllar önce yaşadığı maceraların anlatılması istenir. Oyunumuz Silas'ın bardaki insanlara anlattığı anılardan ibaret. İş böyle olunca çok eğlenceli konuşmalara tanık oluyoruz.


     Call of Juarez: Gunslinger, cell shade türündeki grafikler ile karşımıza çıkıyor. Oyunu oynarken dikkatli olun. Manzaralarda kaybolabilirsiniz. Bölümlerdeki mekanlar ilerleyişimizi bazen tek düze gitmeye mecbur bırakırken bazen ise daha serbest bırakabiliyor.


     Hikayede öğrenmek için ihtiyaç duyduğumuz bütün bilgileri, biz oyunu oynarken barda anılarını anlatan Silas'ın sesi ile gideriyoruz. Ayrıca oyun içerisinde bölümlerin çeşitli yerlerine hikayeyle ilgili bilgiler veren kırıntılar serpilmiş. Silas'ın anılarını anlatırken arada bir yaptığı şakalar, oyunun anlatımına güzel bir renk katıyor.

     Örneğin; Belli bir süre ilerledikten sonra birden dururuz ve barda bizi dinleyenler anlattıklarımızdan dolayı oldukça şaşırır. Ancak sonra Silas şaka yaptığını ve öyle olmadığını itiraf edip doğrusunu anlatmaya başlar. Bu arada bizde her ne yaptıysak geriye sarar ve hikayenin doğrusuna göre oynamaya başlarız.


     Silas anılarını anlatırken abartmayı seven bir karakter olduğunu daha ilk saatlerde anlayabiliyorsunuz. Tabi Silas'ı dinleyenler de dahil..


     Barda bizi dinleyenler bazen fikir ayrılığına düşüyor. Bir hikaye hakkında herkes kendi bildiklerini anlatıyor ve bize de bu anlatılanları oynamak düşüyor.


Ancak son sözü yine biz söylüyoruz.


     Oyunu oynarken mizah yönü güçlü sohbetler ile karşılaşıyoruz. Örneğin yanan bir vapurdan kaçmaya çalışırken bizi dinleyenler Titanik'ten bahsetmeye başlıyor ve vapurda başımıza ne geldi ne gelmedi umurlarında olmuyor.


     Heyecanlı bir anda uyumaya başlayıp horlayan Steve yüzünden oyunumuz kısa bir süreliğine duruyor ve Steve uyanınca devam ediyor.


     Bölümler içinde ilerleyişimiz esnasında haritada ani değişikliklerin olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni ise Silas'ın hikayeyi anlatış şeklinden dolayı oluyor.


     Örnek vermek gerekirse, ani bir pusuya düştükten sonra Silas, kurtulmak için çok müthiş bir fikir bulur. Bu fikrin ise aklının ucundan geçmediğine yeminler edip, pusudan son anda kurtulduğunu söyler. Biz ise bu fikri uygularız. Yani merdivenlerden yukarı çıkarız..


     Silahlarımız her zaman ki gibi klasik vahşi batı temalı silahlarımız. Altıpatlar, pompalı tüfekler, uzun menzilli tüfekler, dinamitler vs.


     Oyunda yetenek ağacı sistemi de mevcut. Her adam öldürüşümüzde kazandığımız tecrübe puanları ile yeni yeteneklerimizi açtırıyoruz. Üç çeşit yetenek ağacı bulunmakta. Bunlar Uzak mesafe, yakın mesafe ve çift tabanca. Oynayışımıza göre yetenek ağacımızı şekillendirebiliyoruz.


     Yeteneklerimiz öylesine çeşit olsun diye konmuş bir özellik değil. Açtırmış olduğunuz yetenekler sizin çatışma atmosferine daha çok girmenize yardımcı oluyor. Örneğin şarjör değiştirirken "R" tuşuna defalarca basınca mermilerimizi daha hızlı dolduruyoruz.


     Oyuna yepyeni bir özellik eklenmiş bulunmakta. Ölümle burun buruna geldiğinizde sizi kıl payı kurtaracak ağır çekim moduna geçiyoruz. O anda üstünüze gelen kurşunlardan sağ sola kaçarak kurtulmaya çalışıyorsunuz. Eğer başarabilirseniz hayatta kalmaya devam ediyorsunuz. Başaramazsanız eğer üzerinize gelen kurşun ile mutlu bir birlikteliğiniz oluyor.

     Bu özellik sadece çok yara aldığımız zamanlarda karşımıza çıkmıyor. Sakin bir atmosferde aniden çıkan bir düşmanın ateş etmesiyle de bu özelliği görüyoruz.


     Oyunda belirli bölümlerde bölüm sonu savaşları oluyor. Tabi bu karşılaşmalar da Silas'ın mizahı bol anlatımından nasibini alıyor. Bunların bazılarını düellolar ile yenerken bazılarını bol aksiyonlu bir çatışma ile yeniyoruz. Düellolara yeni bir özellik getirilmiş. Odaklanma. Nişan alıp vurmak istediğimiz yere odaklanırken, "A" ve "D" tuşları ile elimizin konumunu belirliyoruz. Böylece silah çekme hızımızı avantaja çeviriyoruz.

     Ancak şunu belirtmeliyim ki her şey kurallar dahilinde olsun. Aksi takdirde karşı taraf daha silahına hamle yapmadan onu vurup öldürürseniz tarih sizi onursuz yazacak.


     Call of Juarez serisinin her oyununda bulunan konsantrasyon modu bu oyunda da mevcut. Konsantrasyon modunu doldurduktan sonra bize kalan sadece doğru şekilde ateş etmek.


     Ayrıca oyunda zamanında tuşa basma anları da mevcut. Örneğin 5-6 kişi tarafından pusuya düşüyoruz ve doğru tuşlara zamanında basarak hepsini tek tek avlıyoruz.


     Sonuç olarak Call of Juarez serisine baktığımızda, Techland bize her seferinde farklı bir deneyim yaşatmayı başardı. Call of Juarez: The Cartel ile bile bir farklılık yaşatmayı başarmıştı. Her ne kadar beğenilmeyen bir oyun olsa da cesur bir girişimdi. Ancak bu sefer Techland tekrar kalplerimizi fethetmeyi başardı. Eğlenceli oynanış, keyifli hikaye anlatımı ve Silas'ın başından geçenlere tanık olmak güzel bir vahşi batı deneyimi olacaktır.

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Win XP 32 veya daha üst bir versiyon
İşlemci: Core 2 Duo E6600 2.4GHz veya Athlon 64 X2 Dual Core 5400+
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: GeForce 8800 GTS veya Radeon HD 3850(+512MB) 
Harddisk: 5 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Win 7 64 veya daha üst bir versiyon
İşlemci: Core 2 Quad Q9500 2.83GHz veya Phenom II X4 955 Black Edition
Bellek: 4 GB
Ekran Kartı: GeForce GTX 560 veya Radeon HD 6570 1GB DDR3(+1024MB)
Harddisk: 5 GB
--------------------------------------------
                                Platform(lar)PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder