7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

14 Temmuz 2016 Perşembe

İNCELEME: Call of Juarez: Bound in Blood


      Geliştiriciliğini Techland'ın yaptığın, yayımcılığını Ubisoft'un üstlendiği Call of Juarez: Bound in Blood 30 Haziran 2009 çıkışını gerçekleştirdi.

     Call of Juarez: Bound in Blood ile birinci oyundan tanıdığımız Rahip Ray'in geçmişine tanık oluyor ve bir rahibin neden bu kadar iyi silah kullandığı sorusunun cevabını alıyoruz. Birinci oyunu oynayıp hayran kalanlardan mısınz? Call of Juarez sizin favori vahşi batı oyunlarınızdan mı? O halde durmayın ve Call of Juarez: Bound in Blood ile tanışın. Böylece kafanızdaki soru işaretlerini silin. Ancak söylemeliyim ki serinin birinci oyununu oynamadıysanız önce onu oynamanızı öneririm.


      Oyuna küçük bir ara sahne ile giriş yapıyoruz ve silahını birbirine doğrultmuş iki kardeş ve bir kadını görüyoruz. Ardından yıllar öncesine dönüp kendimizi savaşın tam ortasında buluveriyoruz. Ray ve Thomas neden birbirlerine silah çekmişlerdi? Bütün oyun boyunca bunu öğrenmek için altıpatlarımızın namlusunun soğumasına fırsat vermiyoruz.


      Thomas ve Ray ile orduda savaş mücadelesi verirken bir karar alırız ve ordudan kaçarız. İşte macera bundan sonra başlar. Bizden intikam almak isteyen Ordu Komutanı ve Askerleri, Kızıl Derililer, Meksikalılar ve daha neler neler. Ve bütün bunlara karşın sadece 3 kardeş.


      Thomas ve Ray'in bir küçük kardeşleri daha var. Adı William. Kendisini kontrol etme şansımız yok. William, Thomas ve Ray'in şiddetini dini konuşmalar yaparak bastırmaya çalışıyor. Sürekli olarak bir şeyi kan akıtmadan da çözmenin mümkün olduğunu anlatıyor. Ancak tabi bizimkiler bunu dinlemiyor. Ray dini konuşmalara önem vermediği halde yine de onu rahipliğe iten şey ne olacak?


     Her bölüme başlamadan önce 2 karakterden birini seçmemiz gerekiyor. Hangi karakter sizin oynayışınıza daha yakınsa onu tercih etmenizi öneririm. Her iki karakterin kendine has özellikleri var. Ray, Thomas'tan yaşça büyük. Bu yüzden çok yüksekleri tırmanamıyor. Bu yüzden Thomas'tan yardım almak zorunda. Thomas halat ile çok yükseklere tırmanabiliyor. Ayrıca yay kullanıp, tüfekle uzun atışlar yapabilirken, Ray ilk oyundaki gibi daha çok yakın dövüşte tabancalar ile mücadele veriyor.




     Silahlarımız klasik vahşi batı silahları. Altıpatlar, tüfek, yay, dinamit vs. Bu silahlar da kendi içinde has özelliklere sahip olup ayrılıyor. Örneğin uzun namlulu altıpatlar ve kısa namlulu altıpatlar. Ayrıca ilk oyundaki gibi konsantrasyon modu bulunmakta. Ard arda düşman öldürdükten sonra bu mod doluyor ve kullanınca zaman yavaşlıyor. Böylece size sadece imlecinizi hareket ettirip ateşlemek kalıyor. Oyunumuz vahşi batı oyunu olunca haliyle yine düellolar bulunmakta. Hızlı olan kazanır.

     15 bölümden oluşan oyunumuz ortalama 7-8 saatlik bir oynanış süresine sahip. Özellikle son bölümlere doğru heyecanın arttığını ve bir an önce bitirmek istediğinizi göreceksiniz. O yüzden olur da oyunun ortalarına doğru sıkılırsanız sıkın dişinizi. Daha göreceğiniz çok şey var.

     Kaliteli vahşi batı temalı oyunların arasında kendine yer bulan Call of Juarez: Bound in Blood ile üç kardeşin kural tanımayan yolculuklarına katılmaya hazır mısınız?
     
PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP/Vista
İşlemci: Intel Pentium 4 @ 3.4 Ghz / AMD Athlon 64 3500+
Bellek: 1 GB
Ekran Kartı: 250 MB nVidia GeForce 6800
Harddisk: 4 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows Vista
İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz / AMD Athlon 64 X2 5000+
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: 512 MB nVidia GeForce 8800
Harddisk: 4 GB
--------------------------------------------
Platform(lar): PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder