7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

22 Temmuz 2016 Cuma

İNCELEME: DreadOut


Endonezya'dan Fatal Frame vari eski tarz bir korku oyunu..

     Geliştiriciliğini Digital Happiness'ın yaptığı, dağıtımcılığını PT Digital Semantika Indonesia'nın üstlendiği DreadOut15 Mayıs 2014'te çıkışını gerçekleştirdi.

     Oyunda küçük bi yol sorunu nedeniyle minibüsten inip yola yürüyerek devam ediyoruz. Öğretmenimiz ve arkadaş grubumuz ile bir okulun bahçesinde buluyoruz kendimizi. Biraz oturup beklerken arkadaşlarımızdan birinde tuhaflıklar sezilmeye başlıyor. Okula giriyoruz ve herşey başlıyor. 

    Oyunun ilk bölümünü bitirdiğimde geriye dönüp baktığım oyunun bana hiç bir görev vermediğini farkettim. Bence de böyle olmalı. Koskoca okulu yönergesiz bir şekilde 3 saatte bitirdim. Bir bölüm için yeterli bir süre. Oynanış süresi her ne kadar kısa olsa da oyunun o kısa süre içinde bir çok şey barındırdığını belirtmek isterim.

    Her oynayışınızda keşfedeceğiniz başka bir yer olacak. Yeteri kadar mekan bulunmakta. Okula giderken terkedilmiş şehirdeki yollarda dolaşmanın vereceği gerginliği günlerce unutamayacaksınız.


    Yemekhane gibi bir yerdi sanırım. Sesler geliyordu. Kafamı çevirim baktığımda hayaletin tenceri kafasına diktiğini ve diktiği şeylerin yere yığılışını izledim. Bir sınıfa girdiğimde hiç hoş şeyler görmedim.

    Oyundaki bazı sahneler çok iyi düşünülmüş ve "dur şuraya bi jumpscare koyalım da birden korksunlar" dememişler. İyi ki de dememişler.

    Hayaletlere karşı tek silahımız onların fotoğrafını çekmek. Biraz Fatal Frame vari durum olabilir. Boss savaşı tadında olan bu çarpışmalarda hayaletler kayboluyor ve nereden geleceği belli olmuyor. Boss savaşlarında daha bir tedirgin oluyorsunuz. Elinizde kamera FPS bakış açısıyla bir sağa bir sola bakıp duruyorsunuz. Biraz şanslıysanız hayalet baktığınız yönde çıkar.
 
     Sesler gerçekten rahatsız edici. Görüntüler pek iç açıcı değil ama bu bi korku oyunu ve hayaletli. Kimi ilgilendirir görüntü kalitesi. Hayalet var olum hayalet. Hatta hayaletler..


PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Intel çift çekirdekli 2.4 GHz veya AMD çift çekirdekli Athlon 2.5 GHz İşlemci 
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8800GT veya AMD Radeon HD 3850 veya Intel HD Graphics 4000 512 MB Ekran Kartı 
Hard Disk: 5 GB Hard Disk alanı 
Ses Kartı: DirectX uyumlu Ses Kartı 
İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 64-bit Direct X: 9.0c 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Intel Core i5-2300 veya AMD Phenom II X4 940 İşlemci 
Bellek: 8 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 550 veya AMD Radeon HD 7750 1 GB Ekran Kartı 
Hard Disk: 10 GB Hard Disk alanı 
Ses Kartı: DirectX uyumlu Ses Kartı 
İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 64-bit Direct X: 11
--------------------------------------------
Platform(lar): Microsoft Windows, OS X, Linux

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder