7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

19 Temmuz 2016 Salı

İNCELEME: Deus Ex: Human Revolution


     Eidos Montreal'in geliştirdiği, Square Enix'in yayımcılığını yaptığı Deus Ex: Human Revolution, 23 Ağustos 2011 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi.


     Oyun 2027 yılında geçiyor. Biyomekanik uzantılar toplum hayatına yavaş yavaş girmeye başlamış. Ancak toplum bunu sorunsuz bir şekilde karşılamaktan çok uzak kalmış ve toplumda sınıf ayrılıkları oluşmuştur. Çünkü bu biyomekanik uzantıların insan vücudu tarafından kabul edilebilmesi için sürekli ilaç desteği gerekmektedir. Güçlü sınıf bu ihtiyacı karşılarken, güçsüz sınıf bu ihtiyaçtan yoksun bir şekilde sokaklara düşmüştür. İç savaş kapıdadır.



     Oyunda Adam Jensen adında bir güvenlik şefini kontrol ediyoruz. Sarif Undustries için çalışmaktayız. Şirket bir gün saldırıya uğrar ve çok ağır yaralanırız. Eski yaşamımızı tekrar kazanabilmek için tek çaremiz biyomekanik uzuvlara sahip olmaktır. Öyle de olur. Artık yarı insan yarı robot şekline bürünüyoruz.

     Shangai'dan Detroit'e kadar uzanan maceralarımızda, sokakta dolaşırken sokağa düşen güçsüz sınıfın bize bakışlarının arasında bize yapılan bu saldırının peşine düşüyoruz.


     Oyun oldukça detaylı. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Oyunun arka planında yatan koca bir dünya var. Bunu keşfedip keşfetmemek size kalmış. Yapacağınız her seçimin size bir dönüşü olacak.



     Ana görev dışında istersek yapabileceğimiz yan görevler bulunmakta. Yan görevler sırf oyun süresi uzasın diye eklenmiş bir özellik değil. Her birinin ayrı hikayesi işleyişi var. Yan görevlerde de tıpkı ana görevlerdeki gibi seçimler yapmak zorunda kalıyoruz.


     Yaptığınız seçimlerden dolayı oyun dünyası da değişikliğe uğruyor. Örneğin bazı NPC'lerin konuşmaları değişiyor veya gazeteler sizin yüzünüzden değişikliğe uğrayan şeylerin haberlerini yapıyor.


     Bölüm tasarımları da detaydan nasibini oldukça almış. Havalandırmalar, kapılar, gizli kapılar, gizli yollar vs. Bunlardan hangisini tercih edeceğiniz oynayış şeklinizden geçiyor. Oyunda belli nesneleri hareket ettirme şansına sahibiz. Bir kutuyu düşmanların yolunu tıkamak amacıyla veya daha yükseğe çıkmak amacıyla hareket ettirebiliriz.


     Oyunda 4 temel oynanış şekli bulunmakta. Gizliliksosyalhack ve savaş. Ayrıca size yetenek sağlayan bazı implantlar bulunmakta. Bu implantlar sayesinde 4 temel oynanış şekillerimizi geliştirebiliyoruz.

     Kendi oynayış stilinize göre bu implantları takıyorsunuz. Takılan her implant ekstra yetenek demek. Oynayış stiliniz ile bu implantların birbiriyle uyumlu olmasıyla tam bir usta oluyorsunuz. Kendinize güveniniz geliyor.


     Sosyal yetenek sağlayan implanta bir örnek verecek olursak insanlar alfa,omega ve beta olmak üzere 3'e ayrılıyor. Alfa övülmek isterken, omegalar tartışma sever. Bu implant sayesinde karşınızdaki insanın alfa mı omega mı yoksa bir beta mı olduğunu öğreniyorsunuz. Ondan sonra size kalan tek şey karşı tarafın duymak istediği cümleleri söylemek.

     Görünmez olmanızı sağlayan, kuvvetinizi arttıran, gizlilik seviyenizi güçlendiren türlü implantlar mevcut.



     Gizlenirken veya çatışma esnasında siper aldığımızda oyun birinci kişi bakış açısından çıkıp üçüncü kişi bakış açısına giriyor. Böylelikle siper aldığımızda görüş alanımız tamamen kapanmıyor. İyi bir özellik veya kötü bir özellik olduğu size kalmış.

     Yapay zekasında ara sıra bazı aksaklıklar yaşansa da oyunun atmosferine ciddi zararlar verecek ölçüde değil neyse ki.



     Bir envantere sahibiz. Her eşyanın kapladığı yerler farklı. Toplayabileceğiniz eşyaların sayısı bir hayli fazla. Silahlarınızın çeşitliliği ise yeterli düzeyde. Etrafta silah satın alabileceğiniz bazı tüccarlar bulunmakta. Sağlık için ihtiyaç duyduğumuz eşyaların satıldığı klinikler de mevcut.

     Envanterimizde bulunan eşyaları istersek geliştirebilir veya birleştirebiliriz. Böylece sağladığı faydaları arttırabiliriz.


     Oyunda bazı bölümlerde boss savaşları ortaya çıkıyor. Pata küte dalarak öldürebileceğiniz bosslar değil bunlar ne yazık ki. Her birinin ayrı bir zayıf noktası var ve bunları keşfetmek zaman alabilir.


     Sarı ve siyahın hakim olduğu grafiklerde şehrin o karanlık ve kaosa hakim havasını sezebiliyorsunuz. Cyberpunk atmosferine sahip oyunda tasarımlar oldukça iyi. Müzikler ise karanlık ve kaos atmosferini hissettirmekte zorluk yaşatmıyor.

     Deus Ex: Human Revolution, bölüm içi tasarımlarıyla, oynanışıyla ve hikayesiyle sizlere uzun saatler vadediyor. Adam Jensen'in karanlık kapılar ardındaki oyunları çözmesine yardımcı olacak mısınız?



PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 ile DirectX 9.0c 
İşlemci: 2 GHz Çift Çekirdek 
Bellek: 1 GB RAM (Windows XP) / 2 GB (Windows Vista ve Windows 7) 
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8000 serisi veya ATI Radeon HD 2000 serisi veya daha iyisi 
Harddisk: 8.5 GB 

Önerilen Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows 7 
İşlemci: AMD Phenom II X4 veya Intel Core 2 Quad veya daha iyisi 
Bellek: 2 GB 
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5850
Harddisk: 8,5 GB
--------------------------------------------
                                Platform(lar)PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder