7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

18 Ocak 2017 Çarşamba

İNCELEME: Medal of Honor


     Geliştiriciliğini Danger Close Games'in yaptığı, yayıncılığını Electronic Arts'ın üstlendiği Medal of Honor, 15 Ekim 2010 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi.

     Oyunumuz Afganistan'da geçiyor ve görevimiz terörist avlamak. Oyunda birden fazla tim var. Her biri ayrı bir görev içinde. Bazen işler kesişebiliyor. Ve bu kesişmeler çok güzel yapılmış.


     Başkan Flagg'ın talimatlarını dinleyen Albay Drucker, bu görevleri bize iletiyor. Başkan Flagg ve Albay Drucker arasındaki anlaşmazlık daha ilk dakikalardan hissediliyor ve her şeyin pamuk ipliğine bağlı olduğunu anlıyoruz.


     Ayrıca ara sahneler de iyi hazırlanmış. Birbirine gaza getiren, birbiriyle yiyeceğini içeceğini paylaşan silah arkadaşları aranızdaki bağı kuvvetlendiriyor.


     Oyundaki cephaneyi silah arkadaşlarımızdan isteyebiliyoruz. Ancak her istediğimizde bu isteğimizi yerine getirmiyorlar. Bu isteğimizi reddettikleri anlar da mevcut. Çatışma anlarında siperden çıkıp düşmanların silahlarını almak tehlikeli olduğu zamanlarda yardımımıza koşuyorlar.


     Oynanış olarak biraz zor. Özellikle helikopter kullanma bölümlerinde füze ateşlemek için ne yapmam gerektiğini internette araştırmak zorunda kaldım. 4'e basık tutup süre dolduktan sonra sağ tık yapmak!? Ne alaka yani. Bunu bana hiç söylemedin ki ben kahin değilim bunu biliyim. Basıyım sol tıka gönder füzeyi..


     Oyundaki düşman modellemeleri gayet güzel. Vurulduktan sonra ona göre tepki verip düşüyorlar ve kan gerçekçi gözüküyor. Keşke yapay zeka da o güzellikte olsaydı. Benimle savaşırken siperin arkasında değil önünde saklanmaya çalışan yapay zeka durumu özetliyor.


     Bazen işler sarpa sarıyor ve önünüze iki seçenek çıkıyor. Diğer savaş oyunlarındaki gibi 2 kişiyle yüzlerce düşmanı öldürme olayını fazla abartmamışlar. Yeri geldiğinde kırık kemikleri kurşun yarasına tercih edip çok yükseklerden aşağı doğru atlayıp kaçıyoruz.


     Oyuna başlar başlamaz aklıma Modern Warfare serisi geldi. Modern Warfare serisinde gece görüşü ile düşmanlarımızı gafil avlıyorduk, ATV ile aksiyonu arttırıp basıyorduk gaza. Evet aynı şey bunda da var. Medal of Honor biraz daha özgün bir içerik üretebilse gerçekten iyi iş başarabilecek kapasitede.

    Oyunun göze çarpan bir eksisi olarak sonunu söyleyebilirim. Merak etmeyin spolier vermeyeceğim. Demek istediğim oyun yarıda kalıyor. Yani sanki bir oyun geliştirilmiş. Bu oyun pazarlamak yerine ikiye bölünmüş ve 2 katı kar hedeflenmiş.

     5-6 saatlik bir oynanış süresine sahip olan Medal of Honor ile Afganistan macerasına hazır mısınız?

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP, Vista, Windows 7
İşlemci: Pentium D 3.0GHz / Core 2 Duo 2.0GHz / Athlon X2
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: 256 MB GeForce 7800 GT / ATI X1900
--------------------------------------------
Platform(lar)Microsoft Windows   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder