7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

18 Ocak 2017 Çarşamba

İNCELEME: Mark of the Ninja


     Klei Entertainment tarafından geliştirilen, Klei Entertainment ve Microsoft Studios tarafından yayıncılığı yapılan Mark of the Ninja, 7 Eylül 2012 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi.

     Hisomu Klanı'na bağlı bir ninjayız. Klanımız açığa çıktı ve liderimiz klanımızı açığa çıkaranların kellesini istiyor. Biz de bir gölgeye dönüşüp karanlığa karışıyoruz.


     Maceramızda bir çok mekana gidiyoruz. Bu mekanların tasarımı ise oldukça güzel. Bazı mekanlar o kadar büyük ki nereye gideceğinize karar vermekte zorlanıyorsunuz.


     Oynanış olarak oldukça zevkli olan oyunumuzda bir de yetenek ağacı sistemimiz bulunuyor. Bu yetenek ağacımızda kendi oynanış stilimize göre yeni yetenekler açıyoruz. Bu yetenekleri açmak için bölüm içinde kazanmamız gereken puanlar işin içine giriyor.

     Bu puanlar her istenildiğinde kazanılan bir şey değil. Bir düşman sizi farkettiğinde, alarm çaldığında vb. şeyler yaptığınızda düşebiliyor. Bu puanları kazanmak için bir düşmana görünmemek veya onu sessizce etkisiz hale getirmek, cesetleri saklamak, kaza süsü vermek vb. şeyler yapabiliriz.


     Oyunda gizli saldırı yapacağınız sırada size küçük bir mini-oyun gibi bir şey sunuluyor. Atak yaptığınız anda size farenizi hareket ettireceğiniz yön gösteriliyor. Eğer doğru yöne götürebilirseniz düşman ses çıkarmadan etkisiz hale geliyor. Eğer doğru yöne götüremezseniz düşmanınız bağırıyor ve yerinizi belli ediyor. "Fareyi doğru yönde hareket ettirmek!?" diyebilirsiniz. İlk başlarda ben de öyle dedim. Ancak biraz hızlı olmanız gereken zamanlarda ve stresin hat safhada olduğu anlarda fareyi doğru yönde hareket ettirmek zorlaşıyor.


     Oyundaki ara sahneler ise çizimler ile aktarılmış ve bu da oyuna çok güzel bir hava katmış. Çizimlerin mükemmeliğine kapılıp gitmeniz çok muhtemel.


     Düşmanlarımız arasında bizi en çok zorlayacak olan düşman türü haliyle düşman ninjalar oluyor. Sezgileri, lazer silahı, kıvraklığıyla bizi nakavt edebilecek güçte. Ancak biz de kolay lokma değiliz. Gölge olmak bizim işimiz.

 
     Oyunu yaklaşık 8 saatlik bir oynanış ile oyunu bitirmeniz mümkün. Dilerseniz yan görevleri kasarak oynanış süresini uzatabilirsiniz. Ancak aynı bölümleri bir daha oynamak ne kadar zevkli olur orası tartışılır.

PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minumum Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7 SP1
İşlemci: AMD Phenom 9750 veya Pentium D 800+
Bellek: 2 GB  
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® 7800 GT veya ATI Radeon™ HD 3000+ veya daha iyisi
Harddisk: 2.5 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri: 

İşletim Sistemi: Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7 SP1
İşlemci: Intel Core 2 Duo veya AMD Athlon 64 X2 5600+ 
Bellek: 2 GB
Ekran Kartı: NVIDIA® 9600GT veya ATI Radeon™ HD 5000+ veya daha iyisi
Harddisk: 2.5 GB
--------------------------------------------
Platform(lar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder