7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

18 Ocak 2017 Çarşamba

İNCELEME: Kingdom Rush


     Ironhide Game Studio tarafından geliştirilip, Armor Games tarafından yayınlanan Kingdom Rush 28 Temmuz 2011 tarihinde Android, iOS ve PC'ye çıkışını gerçekleştirdi.


     Bulunduğunuz bölgede başarılı bir şekilde savunmanızı yapıp bir sonraki bölgeye geçişimizi yaparak ilerliyoruz. Ayrıca kırmızı bayraklı bazı ekstra bölümlerde var. Burada kendi istatistiğinizi ölçebilirsiniz.


     Her bölüm sonunda başarınıza göre yıldız kazanıyorsunuz. 3 yıldız alırsanız en güzel sonucu almış oluyorsunuz. Bu yıldızlar ile gerekli geliştirmeleri yapıyor ve daha güçlü bir donanıma sahip oluyorsunuz.

     Her kahramanın kendine has güçlü olduğu güçsüz olduğu özellikler bulunmakta. Bunları da kendinize en çok yakışanı seçip ona göre bir strateji belirlemeniz daha uygun olacaktır.


     Bölüm sonlarında kazanılan yıldızlar haricinde bir miktar elmas da elde ediyorsunuz. Bu elmaslar ile çeşitli iksirler, bombalar, silahlar alarak zorlandığınız bir bölümde kullanabilirsiniz.


     Açıkcası her ilerleyen bölümde gelen düşman sayısı ve zorlukları artıyor. Bir süre sonra oyun o denli zor oluyor ki sırf bir yere okçu açmak yerine piyade birliği açtığınız için bile bölümü kaybedecek hale gelebiliyorsunuz. Her şey pamuk ipliğine bağlıyken yapmanız gereken en önemli şey hızlı olmak. Eğer yeterince hızlı olamazsanız korumanız gereken bölgeye doğru geçiş yapan düşmanları izlemek hiç zevkli değil.


     Her askerininizin ve düşman birimlerin bazı zayıf noktası bulunmakta. Bazı düşman birimlerine karşı kılıç ve ok bir sinek etkisi yaşatırken, bazıları büyü gibi şeylere karşı dirençli olabiliyor. Düşmanların neye karşı zayıf olduğunu bilip ona göre saldırmakta fayda var.


     Kulelerinizin geliştirmeleri belli bir noktadan sonra ikiye ayrılıyor. Mesela okçu kulelerini ele alalım. Rangers grubu daha seri ancak hasar olarak daha az vururken, Musketeer grubu daha yüksek hasarlı vurup daha yavaş vuruyor. Bu ikilem diğer bütün kulelerde yaşanıyor. Kimisinin saldırı gücü yükselirken, kimisinin savunma gücü artabiliyor. Kendinize en uygun olanı seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır.


     Bazı bölümlerden sonra boss savaşları da yaşanıyor. Bazı bosslar kulelerinizi saf dışı bırakabiliyor. Bunun için hızlı hızlı kulenize tıklamanız gerekebiliyor. Bu gibi farklı oynanışlar oyuna renk katmış ve tek düzeliği ortadan kaldırıyor. Bir sonraki bölümde acaba ne olacak diyorsunuz.


    Ayrıca oyunda bir süre sonra yüzlerce düşmanın aynı anda geldiğini ve hepsini başarılı bir şekilde geri püskürttüğünüzü göreceksiniz. Oyun başlarda 30-40 düşmana karşı savunma yaptırırken bu sayı siz hiç farkında olmadan artıyor ve bunun için oyunda doğru savunma yapmanız için gereken şeyleri siz farkında olmadan öğrenmiş oluyorsunuz.

    Klasik savunma oyunlarından gözle görülür bir şekilde ayrılan Kingdom Rush ile uzun ve keyifli bir maceraya katılacak mısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder