7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

18 Ocak 2017 Çarşamba

İNCELEME: European War 4: Napoleon


     EasyTech'in geliştirip yayınladığı European War 4: Napoleon ile stratejilerin birbiriyle savaştığı bir savaş ortamına hazır mısınız?


     Oyunda 6 adet conquest modu dışında bir de hikaye modu bulunmakta. Dilersek conquest modunu dilersek hikaye modunu oynayabiliriz. Ben oyunu conquest modunda deneyim ettim ve o yüzden sizlere conquest modundaki deneyimlerimi anlatacağım. Conquest modunda hangi yıllar içinde başlamak istiyorsanız onu seçip maceraya başlıyoruz.


     Seçtiğiniz ülkenin belirli noktalarında bazı yerleşim yerleri bulunmakta. Bir yerleşim bölgesini ele geçirmek istiyorsak garnizon bulunmamalı. Eğer yerleşim bölgesinde düşman birlikleri varsa önce onları yok edip ondan sonra bölgeyi ele geçirebiliriz. Tavsiyem yerleşim bölgelerini boş bırakmamanız. Aksi takdirde düşman birliği askerini yerleşim bölgenizin olduğu yere koyduğu takdirde bölgeyi kaybedersiniz.

     Bu yerleşim bölümlerinin seviyesini arttırabiliyoruz. Bu yerleşim yerlerinin bazıları topçu birlikleri, bazıları süvari birlikleri ve bazıları da piyade birlikleri üretiyor.


     Ayrıca liman da bulunmakta. Limana sahip olduğunuz takdirde deniz donanmanızı oluşturup ona göre bir strateji belirleyebilirsiniz. Bu deniz donanmanıza limanda ürettiğiniz gemilerin dışında normal yerleşim yerlerinde ürettğiniz askerlere deniz eğitimi vererek onları denizler arası yolculukta kullanabilirsiniz.


     Tüm bu askerlerin tabi ki bir masrafı bulunmakta. Askerlerin tükettiği bir yiyecek miktarı bulunmakta. Bu ordunuzun büyüklüğüne göre artabiliyor. Bu yiyecek ihtiyacını belirli bölgelerdeki çiftliklerinizden giderebilirsiniz.


     Askerler dışında komutanlara da sahibiz. Komutanları oyun başında seçebiliyoruz. Oyun bittikten sonra özel para birimi geliyor. Bu para birimi ile dilersek başka güçlü komutanlar alabiliyoruz. Kötü haber komutan ölürse geri gelmiyor.

     Düşmanlarınızın yanı sıra dostlarınız ve nötr durumda olanlar var. Nötr durumda olanlara saldırıp saldırmamak size kalmış. Ancak ilerleyen zamanlarda ordunuzun yiyecek ihtiyacını karşılamak için küçük ülkeleri sömürüp sömürmemek size kalmış. Dost birliklerine direkt olarak saldırı imkanımız yok. Ancak sahip olduğu yerleşim birimlerini  defalarca ele geçirdikten sonra nötr duruma geliyor. Daha sonra ise o da size karşı savaş ilan ediyor.


     Oyunda hoşuma giden özelliklerden birisi, bir düşman biriminin etrafını sardıktan sonra düşman birliğinde "?" çıkıyor ve saldıramıyor veya daha az hasar veriyor. Böyle bir strateji ile tenha alanlarda gayet başarılı olabilirsiniz.


Büyük orduların çarpıştığı alanlarda ön saflarda güçlü birimleri hemen arkalarında topçu birliklerini kullanarak harikalar yaratabilirsiniz.

   
     Kendinize uzun bir süre oyalayacak ve keyifli anlar yaşatacak bir strateji oyunu arıyorsanız European War 4: Napoleon imdadınıza koşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder