7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

16 Eylül 2016 Cuma

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2



     Capcom tarafından geliştirilip dağıtımı yapılan Resident Evil 62 Ekim 2012 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi. 

     Co-op modu ile uzun ve güzel bir macera bizleri bekliyor. Ana hikayede önüzüme toplam 4 farklı seçenek çıkıyor. Bunlar Leon S. Kennedy ve Helena Harper, Chris Redfield ve Piers Nivans, Jake Muller ve Sherry Birkin, Ada Wong olarak ayrılıyor. Ana hikayeyi her bir ekibin gözünden tecrübe edebiliyoruz.

     Ada Wong'un tek kişi olması sizi yanıltmasın. Ana hikayeyi Ada Wong'un gözünden görmek istediğimizde co-op modunu seçersek yanına bir ajan veriliyor. Ancak ara sahnelerde falan bu ajanı göremiyoruz. Ajanı yönlendiren arkadaş 5-6 düşman ile aynı anda savaş verirken Ada Wong'un kapıyı açıp sıradaki bölüme geçmesiyle, Ajan'ı yönlendiren kişi birden Ada Wong'un yanına ışınlanıyor. Ama merak etmeyin. Bu sadece Ada Wong'un hikayesine özgü bir şey. Çünkü ana hikayede Ada Wong'a diğerlerinde olduğu gibi eşlik eden biri olmuyor.


     Her bir ekip size farklı bir oynanış sunuyor. Örneğin Leon S. Kennedy ve Helena Harper ile oynarken özlediğimiz zombi atmosferini yaşıyor ve az da olsa gerilimi tadabiliyoruz. Chris Redfield ve Piers Nivans ile aksiyonun dibine vurup delik deşik etmediğimiz düşman bırakmıyoruz. Jake Muller ve Sherry Birkin ile yakın dövüşte harikalar yaratabiliyorsunuz. Ancak bağımlılık yapabilir. Hikayeye Jake Muller ve Sherry Birkin ile başlamış biri olarak, diğer ekiplerden biriyle oynarken hala yakın dövüşü kullanmaya çalıştığımı belirtmek isterim. Ada Wong ise arbaleti ile fark yaratıyor.


     Oyunu co-op modunda tecrübe ederken klasik olaylar yaşanıyor. Bazen ayrı düşüp tekrar buluşmak için çaba sarfederken, bazen bir kişi kapıyı açmaya çalışırken diğeri onu koruyabiliyor. Bir kişi arabayı kullanırken diğeri ateş edebiliyor falan. Boss savaşlarında ise bu durumlar daha çok yaşanıyor.

     Eğer arkadaşınız ile oynayacak bir oyun arıyorsanız Resident Evil 6 ile güzel saatler geçirebilirsiniz.


     Capcom tarafından geliştirilip dağıtımı yapılan Resident Evil 5, 5 Mart 2009 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi.

     Serinin bu oyununda Chris Redfield ve Sheva Alomar ile Afrika'nın yolunu tutuyoruz. Görevimiz ise biyolojik silah sevkiyatına engel olmak. Ancak bir sorunla karşı karşıyayız. Afrika'da yayılmaya başlamış bir salgın yüzünden insanlar majini isimli şeylere dönüşmüşlerdir. Bu salgının nedeni ise Uroboros Virüsü'nden başka bir şey değildir. Alpha takımının tamamen ortadan kalktığını gördükten sonra ise işlerin çığırından çıktığını anlamamız uzun sürmez.


     Co-op modunda oynarken Chris'in çıkamadığı yerlere Sheva'nın çıkması, biri kapı açmakla uğraşırken diğerinin onu koruması gibi klasik olaylar ile karşılaşıyoruz.


     Oyunda market sistemi de mevcut. Bölüm sonlarında karşımıza çıkan ekranda ihtiyaç duyduğumuz mühimmatı alıp yolumuza devam ediyoruz. Tavsiyem asla silahlara para vermemeniz olacaktır. Bölüm içlerinde daha detaylı araştırma yaparak istediğiniz silaha ücretsiz kavuşabilirsiniz.

      Oyunda ayrıca silahlarımızı upgrade etme şansımız da bulunuyor. Bu işi yine bölüm sonlarında karşımıza çıkan ekranda hallediyoruz. Sevdiğiniz silahı geliştirip daha güzel hale getirdikten sonra daha yıkıcı bir güce sahip olabilirsiniz.

     Resident Evil 5 ile Chris Redfield ve Sheva Alomar'ın Afrikada'ki biyolojik silah sevkikatını durdurmasına yardımcı olacak mısınız?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder